Viermuială la UE: In 2023 CE va aproba incă 8 insecte "comestibile" pentriu a combate "schimbările climatice"

Postat la: 28.02.2023 12:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Viermuială la UE: In 2023 CE va aproba incă 8 insecte

Marius Tudor, Consilier Superior la Parlamentul European, spune că membrii Comisiei Europene (CE) vor să aprobe încă opt insecte pentru consum, în 2023, pentru a combate „schimbările climatice".

„Știați că după ce au aprobat, viermi, gândaci, larve și greieri pentru consum, CE mai are o listă de încă 8 insecte pe care vrea să le aprobe în 2023? Care este justificarea? Vă rog să fiți atenți la mintea diabolică pe care acești oameni o au. Justificarea este următoarea: ei spun așa, vaca și oaia au flatulențe, care conțin metan. Și metanul influențează încălzirea globală, deci carnea trebuie să iasă din alimentația noastră, pentru că influențează încălzirea globală. În justificare, ei spun așa, dacă greierii prăjiți și salata de viermi ar înlocui friptura sau hamburgerul atunci s-ar limita încălzirea globală. Sunteți nebuni? Cum adică: greierul sau salata de viermi stimulează încălzirea globală? Păi care încălzire globală? Dacă era așa, atunci Zelenski de ce a venit aici (la Bruxelles- n.r.) cu avionul privat al lui Macron și nu cu trenul electric? Nu de la vârful națiunilor se dă un exemplu bun? A ales să vină cu un avion care poluează infinit mai mult decât o vacă sau o oaie", a explicat Marius Tudor într-o transmisiune directă de la Bruxelles.

Anul trecut, în luna iulie, EFSA a emis o evaluare pozitivă cu privire la larvele de gândaci și s-a evaluat siguranța consumului de preparate congelate și liofilizate ale acestei insecte. Larvele pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. De asemenea, pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste, analogi de carne și produse de panificație. Comercializarea larvei gândacului de bălegar în Uniunea Europeană a fost autorizată în luna ianuarie 2023. Pe lângă aceasta, celelalte insecte permise sunt viermele de făină (Tenebrio molitor), lăcusta migratoare (Locusta migratoria) și greierul domestic (Acheta domesticus), fie sub formă congelată, uscată sau pudră.