Un autobuz zburător: Drona care ar putea transporta 40 de oameni odată - spotmedia.ro

Postat la: 13.06.2021 17:47 | Scris de: ZIUA NEWS

Un autobuz zburător: Drona care ar putea transporta 40 de oameni odată - spotmedia.ro

Conceptul de dronă-taxi este vehiculat de ceva vreme şi există mai multe companii mari care lucrează în mod serios pentru a-l transforma în realitate cât mai repede, însă un start-up newyorkez are ambiţii chiar mai mari: vrea să aducă pe piaţă o dronă de pasageri cu o capacitate de până la 40 de persoane, practic un autobuz zburător.

Prima ruta pe care cei de la Kelekona o au în vedere pentru drona lor autobuz, care există momentan doar în simulări pe calculator, este Manhattan-Hamptons. Călătoria ar dura 30 de minute şi ar costa 85 de dolari, cât un bilet de tren. Potrivit fondatorului Kelekona, Braeden Kelekona, acest uriaş vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală ar urma să fie o opţiune de transport pentru cei care vor să evite aglomeraţia de pe autostrăzi şi din mijloacele de transport în comun, Hamptons fiind o destinaţie de vacanţă pentru mulţi newyorkezi.

Deoarece spaţiul aerian este limitat în New York, logic este să încerci să transporţi cât mai multe persoane odată, explică el pentru Digital Trends. Aparatul ar urma să funcţioneze cu opt elice şi cu o baterie care poate fi înlocuită atunci când se descarcă, după o metodă similară cu cea pe care o foloseşte Tesla pentru maşinile Model S şi Model 3.Compania speră să opereze primele zboruri cu pasageri în 2024 şi plănuieşte să lanseze ulterior şi alte rute, printre care Londra-Paris şi Los Angeles-San Francisco. Vehiculul ar putea fi folosit în scopuri multiple, inclusiv pentru transportarea echipamentelor şi a personalului militar în zone de război, crede Kelekona.