Trump amenință că Mark Zuckerberg va face ani grei de închisoare dacă va fi ales. Probabilitatea ca acesta să ajungă la Casa Albă este din ce în ce mai mare

Postat la: 11.07.2024 09:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump amenință că Mark Zuckerberg va face ani grei de închisoare dacă va fi ales. Probabilitatea ca acesta să ajungă la Casa Albă este din ce în ce mai mare

Donald Trump nu vrea ca Mark Zuckerberg să uite de lunga lor dispută. Scriind marți pe platforma sa de social media Truth Social, fostul președinte a spus că "fraudatorii electorali" vor fi închiși dacă va fi ales în noiembrie. Postarea i s-a adresat direct CEO-ului Meta.

"Ei nu au nicio rușine! Tot ce pot spune este că, dacă voi fi ales președinte, îi vom urmări pe fraudatorii electorali la niveluri nemaiîntâlnite până acum, iar aceștia vor fi trimiși la închisoare pentru perioade lungi de timp", a declarat Trump. "Știm deja cine sunteți. NU O FACEȚI! ZUCKERBUCKS, fiți atenți!", a adăugat el. Trump a făcut amenințarea într-o postare despre Safeguard American Voter Eligibility Act, mai cunoscut sub numele de SAVE Act. Legislația propusă ar necesita dovada cetățeniei pentru a vota în alegerile federale.

Aceasta urmează unei postări din februarie 2023 Truth Social în care Trump l-a acuzat pe fondatorul Facebook de fraudarea alegerilor, făcând legătura cu un raport Fox News care spunea că donația de 2 milioane de dolari a lui Zuckerberg către un consiliu electoral din Georgia era investigată. "De ce nu este urmărit penal?", a spus el la acea vreme. "Democrații știu doar cum să trișeze. America nu va mai suporta mult timp!"

Nu există nicio dovadă că donațiile anterioare ale lui Zuckerberg au fost partizane. Probabilitatea ca Trump să fie ales este din ce în ce mai mare. Trump îl conduce pe Biden în multe sondaje naționale și de circumscripție, după ce președintele s-a împiedicat într-o dezbatere dezastruoasă, care a fost marcată de scăpări verbale și fraze incoerente. Dușmănia celor doi datează de mai mulți ani, de la președinția lui Trump.

În iunie 2020, Zuckerberg a declarat că a fost "profund zguduit și dezgustat de retorica incendiară și de dezbinare a președintelui Trump", după ce Facebook a fost criticat pentru că i-a permis președintelui de atunci să facă remarci violente pe platformă. În cele din urmă, lui Donald Trump i-a fost interzisă utilizarea Facebook în urma revoltelor din Capitoliu, când susținători violenți pro-Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington, D.C., la 6 ianuarie 2021. Aceasta s-a soldat cu răniri multiple și cinci decese.

Într-o declarație la acea vreme, Zuckerberg a declarat că societatea a considerat că "riscurile de a permite președintelui să continue să utilizeze serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari". Interdicția a fost ridicată în ianuarie 2023. În septembrie 2022, Trump a făcut declarații confuze despre relația sa cu Zuckerberg la un miting. El a spus că fondatorul Facebook i s-a alăturat la Casa Albă pentru cină "săptămâna trecută", în ciuda faptului că nu mai era în funcție de mai mult de un an la acel moment.

"Săptămâna trecută, ciudatul - el este un ciudat - Mark Zuckerberg a venit la Casa Albă, m-a pupat în fund toată noaptea", a spus Trump. "'Domnule, mi-ar plăcea să luăm cina, domnule. Mi-ar plăcea să iau cina. Mi-ar plăcea să o aduc pe minunata mea soție"", a spus el, mimând presupusa conversație. Reprezentanții lui Zuckerberg nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.