Timbrul românesc în sărbătoare la Casa Francofoniei București, 16 martie 2023

Postat la: 17.03.2023 10:43 | Scris de: ZIUA NEWS

Timbrul românesc în sărbătoare la Casa Francofoniei București, 16 martie 2023

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de francofonie, Romfilatelia s-a alăturat Universității Politehnica București pentru a lansa produsul filatelic special dedicat Casei Francofoniei din România.

Fidelă misiunii asumate, Romfilatelia este alături de instituțiile statului care celebrează valorile universale, bunurile cele mai de preț ale societății umane. Într-o atmosferă caldă, prietenească, asistența a fost salutată de rectorul Universității, prof. univ. dr. Mihnea Costoiu, gazda evenimentului, care a precizat că „Universitatea bucureșteană a reprezentat mereu un loc de adunare pentru comunitatea francofonă din regiune și din lume".
Au fost prezentate alocuțiuni de către Domnul Sergiu Nistor, Consilier prezidențial, Domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, Domnul Chakib Benmoussa, Ministrul Educației Naționale Preșcolare și al Sporturilor din Regatul Maroc, Domnul Bogdan Cristescu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, reprezentant al Adunării Parlamentare a Francofoniei, Domnul Traian Hristea, Secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Domnul Slim Khalbous, Rector al Agenției Universitare a Francofoniei, Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia și un veritabil ambasador al țării noastre în promovarea timbrelor românești.
O prezență selectă, între care ambasadori, rectori, membri ai OIF, reprezentanți ai mass-media au fost de acord că spațiul în care va funcționa Casa Francofoniei va fi „un indiciu al potențialului pe care îl putem avea împreună".
Prin participarea la acest eveniment aniversar, marca poștală românească evidențiază valoarea și diversitatea contribuției României în cadrul Francofoniei, susținând acțiunile întreprinse pentru promovarea Francofoniei și a valorilor sale, cu promisiunea că va continua misiunea sa de vector de diplomație publică și ambasador cultural.