Studiu recent: Noul coronavirus preferă grupa de sânge A

Postat la: 05.03.2021 15:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Studiu recent: Noul coronavirus preferă grupa de sânge A

Un nou studiu oferă dovezi suplimentare potrivit cărora persoanele cu anumite grupe de sânge prezintă mai multe riscuri de a contracta COVID-19.

Mai exact, cercetarea arată că noul coronavirus (SARS-CoV-2) este în special atras de antigenul grupei sanguine A găsit pe celulele respiratorii, potrivit WebMD. În acest studiu de laborator, echipa de cercetători a evaluat modul în care noul coronavirus a interacționat cu celulele sanguine respiratorii și roșii din grupele de sânge A, B și O.

Rezultatele au arătat că acesta a preferat grupa sanguină A găsită pe celulele respiratorii, dar nu a avut nici o preferință pentru celulele roșii din grupa sanguină A sau din alte grupe sanguine găsite pe celulele respiratorii sau roșii. Persoanele cu grupa de sânge 0 pot avea un risc mai mic de infectare cu Covid-19, arată două studii noi.

Preferința SARS-CoV-2 de a recunoaște și de a se atașa de antigenul grupei sanguine A poate oferi o perspectivă asupra potențialei legături dintre grupa de sânge și COVID-19, potrivit autorilor studiului. „Este interesant faptul că noul coronavirus preferă antigenul grupei sanguine A care se află pe celulele respiratorii și probabil acesta este modul în care virusul pătrunde în organismul pacienților și îi infectează", a spus autorul studiului, dr. Sean Stowell.

„Grupa de sânge este o provocare deoarece este moștenită și nu este ceva ce putem schimba. Dar, daca putem întelege mai bine modul în care virusul interactionează cu grupele de sânge, am putea fi în masură să găsim noi medicamente sau metode de prevenire a infecției", a spus medicul.