Spania aprobă o lege care încurajează zoofilia după ce a decis ca minorii isi pot schimba sexul fără sa-si intrebe părintii

Postat la: 28.02.2023 14:17 | Scris de: ZIUA NEWS

Spania aprobă o lege care încurajează zoofilia după ce a decis ca minorii isi pot schimba sexul fără sa-si intrebe părintii

Spania aproba noua lege privind bunăstarea animalelor în Congres, care pedepsește doar „actele de natură sexuală care provoacă rănire", în locul formulării legale anterioare care pedepsește „exploatarea sexuală" a animalelor. Reamintim ca Spania a aprobat si legea prin care minorii isi pot face operatie de sex fara a fi nevoie de acordul părintilor.

Articolul 337 în vigoare în prezent consideră că zoofilia este o formă de abuz, însă această încadrare dispare odată cu noua lege, care consideră că există infracțiune doar atunci când actul de zoofilie provoacă vătămare animalului.

O altă modificare controversată pe care o introduce acest proiect de lege este legată de pedeapsa cu închisoarea de la 6 la 18 luni pentru cei care ucid un animal domestic, îmblânzit, domesticit sau care trăiește temporar sau permanent sub control uman. In conformitate cu noua lege s-ar putea ajunge la doi ani de închisoare pentru uciderea unui șobolan sau a oricărui alt animal sălbatic.

Tot legea respectivă ar putea conduce la interpretari prin care pe teritoriul Spaniei nu mai pot fi crescute animale pentru sacrificiu (porci, vaci, oi, capre, gaini etc.), ci doar daca sunt importate, ceea ce va reduce drastic consumul de carne, dar ar duce si la explozia preturilor. Deocamdata aceasta din urma interpretare e controversata si amplu discutata la posturile de televiziune.