Se discuta intens despre pericolul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial: Scenariul înfrângerii SUA de către o țară îndepărtată

Postat la: 13.02.2024 09:39 | Scris de: ZIUA NEWS

Se discuta intens despre pericolul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial: Scenariul înfrângerii SUA de către o țară îndepărtată

Un expert de la Universitatea Stanford avertizează că în prezent există pericolul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial, iar Occidentul trebuie să fie conștient că acest lucru nu trebuie neglijat.

Scenariul cel mai crunt imaginat de către Niall Ferguson este acela în care Statele Unite ar fi învinse într-un conflict global de către China, iar America ar fi sub controlul Partidului Comunist de la Beijing.

De aceea, analistul trage un semnal de alarmă pentru ca SUA, împreună cu aliații săi din Europa, să deschidă ochii larg acum și să stăvilească războiul lui Putin din Ucraina, deoarece peste un timp s-ar putea să fie prea târziu, potrivit Bloomberg.

Expertul amintește despre înfrângerea Americii în războiul din Afganistan și la retragerea trupelor Washingtonului. El avertizează că abandonul umilitor al SUA din Afganistan a fost trimis în gaura memoriei colective.

Se presupune că un proces similar ar avea loc dacă la o dată viitoare armata ucraineană, înfometată de muniție, ar fi invadată de adversarii săi ruși. În urmă cu un an, președintele american Joe Biden a călătorit la Kiev și l-a asigurat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski, de sprijinul Washingtonului.

„Ne reamintești că libertatea nu are preț; merită să lupți atât timp cât este nevoie. Și atât timp vom fi alături de dumneavoastră, domnule președinte: atâta timp cât este nevoie." Acest lucru s-a dovedit a însemna: „Atât timp cât este nevoie ca republicanii Camerei pentru a-l înlătura pe președintele Kevin McCarthy și a întrerupe ajutorul Ucrainei".

Vor reda rețelele de știri discursul lui Biden de la Kiev în noaptea în care rușii vor mărșălui în capitala Ucrainei? Sau va difuza unul dintre ei următorul interviu al lui Tucker Carlson cu președintele rus Vladimir Putin?

Sau ce se întâmplă dacă auzim știri că Taiwan a fost blocat de Armata Populară de Eliberare și că președintele a decis - după ce a analizat cu atenție riscul considerabil de a începe Al Treilea Război Mondial - să nu trimită o forță expediționară navală pentru a impune libertatea de navigație și a furniza taiwanezilor arme și provizii esențiale?

Câtă atenție vom acorda sfârșitului democrației din Taiwan și impunerii guvernării Partidului Comunist Chinez asupra poporului său? Sper cu ardoare să nu se împlinească niciunul dintre aceste scenarii sumbre, spune analistul.

În aceste circumstanțe, este într-adevăr foarte dificil să se păstreze următorul argument: dacă SUA permit ca Ucraina, Israelul și/sau Taiwanul să fie depășite de adversarii lor, vor exista consecințe groaznice și pentru americani. Și prin „consecințe grave", vreau să spun ceva considerabil mai rău decât un alt 9/11, referindu-se la atentatele teroriste din 2001 de la New York.

Fără îndoială, cel mai negru scenariu al unui Al Treilea Război Mondial, ar fi înfrângerea Statelor Unite de către China și controlul Americii de către Partidul Comunist Chinez.

Evident, este doar o ipoteză, dar expertul de la Stanford University avertizează că dacă SUA și Occidentul nu vor deschide larg ochii acum, în privința agresiunii lui Putin, s-ar putea să existe riscul ca într-o zi ei să facă asta, dar va fi prea târziu.