Satul SF: Locul în care comuniștii au capturat un extraterestru în Munții Metaliferi în 1967

Postat la: 11.02.2024 08:54 | Scris de: ZIUA NEWS

Satul SF: Locul în care comuniștii au capturat un extraterestru în Munții Metaliferi în 1967

În satul Dumești din Hunedoara au mai rămas 5-6 oameni, însă așezarea depopulată din Munții Metaliferi a devenit tot mai cunoscută în ultimii ani, datorită unor povestiri SF despre o farfurie zburătoare care ar fi aterizat aici, în 1967.

Patru familii mai locuiesc în satul Dumești din Hunedoara (comuna Vorța), o așezare izolată din Munții Metaliferi, înconjurată de păduri.

Aflat în pragul depopulării, satul Dumești a devenit faimos în ultimii ani, datorită unei povestiri publicată pe Internet, despre o farfurie zburătoare care ar fi aterizat în pădurea satului, în anul 1967.

La bordul acestui obiect zburător neidentificat ar fi călătorit un extraterestru, care ar fi scăpat cu viață în urma prăbușirii.

Mai mult, el s-a adăpostit într-o grotă din pădure, însă câteva zile mai târziu, a fost capturat de forțele militare ale regimului comunist.

La finalul relatării, autorii au menționat că povestea extraterestrului din Dumești este doar o ficțiune. Însă ceea ce i-a derutat pe mulți dintre cei care au aflat-o este modul cum aceasta începe.

„Bătrânii satului, atunci în floarea vârstei, au trăit o poveste stranie, dar cât se poate de reală" - frază folosită însă doar pentru a capta interesul publicului.

În satul Dumești din Hunedoara, nu au mai rămas localnici care să poată confirma relatarea, iar unii oameni se arată chiar supărați că satul lor a devenit cunoscut astfel.

„Se vorbește despre un tânăr pe nume Codruț, care ar fi trăit aici și ar fi întâlnit extraterestrul. Nu știu să fi fost vreodată vreun om cu un astfel de nume. Nici mină, peșteră sau vreo altă grotă unde să fi stat extraterestrul nu avem în sat. Dar în ultimii ani, tot au trecut oameni pe aici și ne-au întrebat de extraterestru", spune unul dintre săteni.

Un alt om de-al locului a povestit, însă, că auzise, nu doar din relatările care circulă pe Internet, ci și de la bătrânii satului, despre o grotă ciudată, ascunsă în pădurea satului, unde în trecut s-ar fi petrecut lucruri stranii.

„Nu vrem să mai spunem nimic despre așa ceva, pentru că în ultimul timp au venit tot felul de oameni să ne întrebe despre extratereștri și alte minunății și nu mai avem încredere în străini", spune sora bărbatului.

Evenimentul relatat în relatarea devenită virală pe Internet s-ar fi petrecut într-o duminică seara din primăvara anului 1967. Atunci, potrivit acestei povestiri SF, localnicii au putut observa o dâră luminoasă pe cer care se îndreaptă în cădere, făcând un zgomot ciudat, spre pădurea satului. Localnicii s-au speriat și și-au trimis copiii în case, iar a doua zi de dimineață au decis să nu se apropie de pădure, înainte de a chema autoritățile.

Un tânăr din sat a mers însă în pădure și a întâlnit extraterestrul din Dumești, ființa ciudată care avea înfățișarea și statura unui om și ochii mari, cu pupile ca de pisică. Cei doi s-ar fi înțeles prin semne, iar pentru câteva zile, extraterestrul a rămas la adăpost într-o grotă din pădure.

Între timp, forțele militare și-au instalat tabăra pe islazul satului și au început căutările. Au reușit, după câteva zile, să captureze extraterestrul într-un sac, l-au urcat în elicopter și au zburat spre o destinație necunoscută localnicilor.

Urmele locului unde ar fi aterizat OZN-ul au fost șterse, iar localnicilor li s-a spus că nu s-a descoperit nimic straniu în pădurea satului, potrivit relatării, care a scos din anonimat satul Dumești din Hunedoara, aflat pe cale de dispariție.