România se pregătește să lupte împotriva unor grupări paramilitare - Forțele de ordine se antrenează în Argeș

Postat la: 18.09.2023 21:45 | Scris de: ZIUA NEWS

România se pregătește să lupte împotriva unor grupări paramilitare - Forțele de ordine se antrenează în Argeș

Jandarmii și reprezentanții ISU, ai armatei și ai Inspectoratului General de Aviație participă la un exercițiu de neutralizare a unor elemente paramilitare. Exercițiul se numește Blue Mountain și se desfășoară în județul Argeș.

Exercițiul are loc luni și marți, în zona Valea Iașului din județul Argeș. Este vorba despre un exercițiu de tip Livex, la care participă jandarmii argeșeni și personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judetului Argeș, Batalionului 33 Vânători de munte Posada și Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

„Scopul acestui exercițiu este de a antrena forțele participante pentru descoperirea, capturarea sau neutralizarea unor elemente paramilitare. Exercițiul își propune să verifice interoperabilitatea dintre structurile implicate, existența logisticii necesare, dar și modul de acțiune al forțelor participante în cazul unor situații neprevăzute", au explicat organizatorii.

Marți, unele părți ale exercițiului se vor desfășura în municipiul Curtea de Argeș. „Dorim să informăm cetățenii că nu este vorba despre un eveniment real, ci este un exercițiu de pregătire, care este necesar a fi tratat ca atare", transmite Jandarmeria Argeș.