ÎPS Teodosie, prima apariție în public în caleașcă după ce Patriarhia a anunțat că îl va chema la judecată în Sfântul Sinod

Postat la: 10.02.2024 15:11 | Scris de: ZIUA NEWS

ÎPS Teodosie, prima apariție în public în caleașcă după ce Patriarhia a anunțat că îl va chema la judecată în Sfântul Sinod

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a apărut, pentru prima dată, în public, după ce Patriarhia a anunțat că îl va chema la judecată, în Sfântul Sinod, pentru răzvrătire. Acesta a fost filmat în caleașcă, în timp ce conduce procesiunea de Sfântul Haralambie pe străzile din Constanța.

„Orice procesiune este importantă pentru că alături de noi au mers și sfinții și icoanele pline de harul celor care sunt înfățișați și este multă sfințenie într-o procesiune. Suntem trei ierarhi reprezentând aceeași ortodoxie din trei țări alăturate, România, Bulgaria și Grecia" a declarat ÎPS Teodosie. Întrebat despre comunicatul Patriarhiei ÎPS a spus că "nu este cazul" să vorbească despre acest aspect.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române prjn intermediul Cancelariei Sfântului Sinod anunță că Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Tomisului va fi pedepsit pentru "răzvrătire, indisciplină și presiune publică". El este acuzat că fără să țină cont de deciziile anterioare ale Sfântului Sinod și de ordinea bisericească face presiuni publice pentru înființarea Mitropoliei Tomisului.