Politistii americani au gasit 150 de copii dati disparuti intr-o operatiune de amploare

Postat la: 05.03.2021 10:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Politistii americani au gasit 150 de copii dati disparuti intr-o operatiune de amploare

150 de copii disparuti au fost gasiti de politistii din statul american Tennessee in cadrul unei actiuni care a inceput anul trecut si s-a desfasurat pe intreg teritoriul statului. In total, 240 de copii erau dati disparuti, iar politia ii cauta acum pe restul.

Copiii gasiti au varste cuprinse intre 3 si 17 ani. Investigatorii cred ca cinci dintre ei sunt victime ale traficului de persoane, iar altul a fost salvat intr-un dosar de rapire, scrie BBC. Aceasta este una dintre cele mai mari actiuni de recuperare a copiilor disparuti, soldata cu mai multe arestari. "Sper ca aceasta operatiune le va schimba cursul vietii acestor 150 de tineri si le va oferi oportunitatile pe care le merita orice copil", a declarat Tyreece Miller, unul dintre conducatorii investigatiei.

Operatiunea a inceput in toamna anului trecut. Pe teritoriul statului Tennessee erau raportati 240 de copii disparuti, iar la actiune au participat forte de ordine din cadrul mai multor structuri. Actiunea propriu-zisa de recuperare a copiilor a demarat in luna ianuarie a acestui an si in interval de doua luni au fost gasiti 150 de copii.