Oamenii de știință au descoperit vârsta maximă până la care poate trăi un om. Diferențe între bărbat și femeie

Postat la: 20.02.2024 12:16 | Scris de: ZIUA NEWS

Oamenii de știință au descoperit vârsta maximă până la care poate trăi un om. Diferențe între bărbat și femeie

Oamenii de știință au reușit să descopere vârsta maximă până la care poate trăi un om. Descoperirile provin dintr-un studiu realizat de statisticieni de la universitățile Tilburg și Erasmus din Rotterdam, care au analizat vârsta la care 75.000 de persoane din Olanda au murit într-o perioadă 30 de ani.

Interesant este că, pentru a ajunge la concluziile lor, aceștia nu s-au concentrat pe speranța de viață. În schimb, cercetătorii au vrut să se întrebe cât de mult ar putea trăi o singură persoană atâta timp cât ar avea grijă de ea însăși și dacă viața sa nu ar fi fost scurtată de o boală sau de alte circumstanțe. Ținând cont de vârsta pe care o aveau persoanele din studiu în momentul în care au murit, cercetătorii au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane se plafonează la 90 de ani.

Cercetătorii au sugerat că este puțin probabil ca un om să trăiască peste 115 ani, dar au constatat că femeile au o durată de viață puțin mai mare decât bărbații. În timp ce durata maximă de viață pentru o femeie a atins 115,7 ani, bărbații au fost estimați să ajungă la o vârstă maximă de 114,1 ani. Comentând aceste rezultate, profesorul John Einmahl, unul dintre cei trei oameni de știință care au realizat studiul, a declarat: "În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles că speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, plafonul maxim în sine nu s-a schimbat".

În ciuda constatărilor cercetătorilor, Einmahl a recunoscut că există cazuri în care oamenii încalcă norma și trăiesc dincolo de aceste durate maxime de viață sugerate. Cel mai bătrân bărbat verificat vreodată de Guinness World Records a fost un japonez pe nume Jiroemon Kimura, care a trăit până la vârsta de 116 ani. Iar la începutul anului trecut, călugărița franceză Sora André a decedat la vârsta de 118 ani. În urma morții acesteia, Guinness World Records a numit-o pe Maria Branyas Morera, născută în 4 martie 1907 în SUA, cea mai în vârstă persoană în viață din lume, care in curând va împlini 117 ani.