O nouă moarte neașteptată la Kremlin: Viaceslav Lebedev, omul care a făcut din justiția rusă o "cârpă la picioarele lui Putin"

Postat la: 24.02.2024 13:21 | Scris de: ZIUA NEWS

O nouă moarte neașteptată la Kremlin: Viaceslav Lebedev, omul care a făcut din justiția rusă o

Seria morților misterioase la vârful elitei politice a Rusiei continuă. Pe 24 februarie, președintele Curții Supreme a Federației Ruse, Viaceslav Lebedev, a murit. Moartea lui a fost raportată sâmbătă dimineață de presa rusă, inclusiv de ziarul Kommersant controlat de Kremlin.

Cauza morții nu a fost anunțată. Cu toate acestea, potrivit rapoartelor presei, șeful Curții Supreme a petrecut ultimele două zile în spital. Era un bărbat destul de în vârstă, iar cauzele naturale ale morții sale nu pot fi excluse. Lebedev a continuat să servească în funcție încă de la începutul existenței Federației Ruse moderne - din 1991.

Publicația rusă Mash asigură că Lebedev ar fi avut probleme de sănătate.

"A murit în spital după o lungă boală. A avut probleme cu inima și oncologice. Noaptea, starea lui Lebedev s-a înrăutățit brusc, medicii nu au putut decât să-i declare moartea", a relatat canalul.

La începutul acestei luni, el a avut o întâlnire personală cu dictatorul rus. Lebedev este unul dintre cei mai loiali membri ai regimului Putin.

El a permis lui Vladimir Putin să subjuge complet sistemul judiciar al Federației Ruse, transformându-l într-o armă de represalii împotriva dușmanilor și dizidenților.

De remarcat că odată cu începerea războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, rata mortalității în rândul „elitelor" Kremlinului a crescut brusc, mai ales în rândul managerilor de top ai companiilor energetice și financiare din Rusia.

Experții consideră că această tendință este un semn al luptei intense în culise în cadrul elitei ruse.

În această lună, de exemplu, în Federația Rusă a murit singurul fiu și moștenitor al oligarhului Igor Sechin, care controlează afacerile petroliere din Rusia.