O activistă de mediu s-a sterilizat ca să nu poată naște deoarece un copil în plus ar „polua". Alți activiști cer recompense de 50.000 de euro pentru cei care nu au copii

Postat la: 20.05.2023 12:59 | Scris de: ZIUA NEWS

O activistă de mediu s-a sterilizat ca să nu poată naște deoarece un copil în plus ar „polua

O activistă ecologistă din Germania s-a sterilizat de bună voie, pentru a nu aduce copii pe lume, afirmând că un prunc în plus ar aduce „e o presiune suplimentară asupra climei", informează Ziarul Românesc.

„Nu pot fi responsabilă de aducerea unor copii pe această lume", a spus activista de 35 de ani în instanță.

Din păcate, însă, acesta nu este un caz izolat: există o mișcare anticopii, care se cheamă „Greva nașterii". Adepții acestei mișcări susțin că un copil venit pe lume în această perioadă ar pune presiune suplimentară asupra climei și că doar cine nu are copii ajută cu adevărat.

O persoană nenăscută ar putea economisi 58,6 tone de CO2 pe an, susțin activiștii. În comparație, a renunța la mașină înseamnă o scădere a emisiilor de doar 2,4 tone pe an.

Lidera mișcării anticopii este Verena Brunschweiger (42 de ani - foto), care se autointitulează „antinatalistă" și a devenit un simbol a celor care refuză să aibă copii. Cu toată seriozitatea, ea cere 50.000 de euro pentru toți cei care au împlinit 50 de ani și nu au copii. Ca o recompensă pentru protejarea pământului.

De asemenea, mulți bărbați s-au alăturat mișcării și au suferit în mod voluntar o vasectomie. Un tânăr de 35 de ani care este citat de „Zeit" este convins „că planeta este deja suprapopulată și nu are nevoie de mai mulți oameni: „Nu mă deranjează dacă mănânc din când în când carne sau îmi permit puțin transportul aerian. La urma urmei, economisesc mult mai mult CO2 dacă nu am copii", spune el, conform sursei citate.

Ceea ce părea să fie doar o „conspirație", începe să se transforme în mișcare: în urmă cu puțin timp, cei acuzați de „conspiraționism" afirmau că după interdicțiile privind mașinile și casele personale, va urma și nașterea de prunci.

Încet-încet, pare că ne îndreptăm și spre această „reglementare".