Moody's anunță că sistemul bancar din SUA a primit perspectivă negativă

Postat la: 15.03.2023 11:16 | Scris de: ZIUA NEWS

Moody's anunță că sistemul bancar din SUA a primit perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat marţi că a înrăutăţit perspectiva atribuită sistemului bancar al SUA de la stabilă la negativă, citând riscurile ridicate pentru sector după turbulenţele provocate de colapsul Silicon Valley Bank (SVB), care a alimentat temerile privind contagiunea. Joe Biden a dat asigurări că economia SUA e stabilă.

Evoluţiile de la Silicon Valley Bank, Silvergate Capital Corp şi Signature Bank au deteriorat mediul operaţional pentru sectorul bancar american, care se confruntă acum cu o criză de încredere, atât din partea investitoilor, cât şi a deţinătorilor de depozite, susţine Moody's. Creditorii care au pierderi "substanţiale" din tranzacţiile cu titluri de valoare şi depozite neasigurate ar putea fi afectaţi, deoarece clienţii caută alternative mai sigure pentru depozitele lor, susţine agenţia de evaluare financiară.

De asemenea, Moody's s aşteaptă ca Rezerva Federală a SUA să continue înăsprirea politicii monetare, spre deosebire de unii analişti care susţineau că problemele recente din sistemul bancar american vor modifica politica Fed. În ultimele zile acţiunile băncilor americane s-au prăbuşit, chiar dacă Guvernul a intervenit pentru a-i salva pe deponenţii SVB şi a anunţat o nouă facilitate de creditare pentru a susţine finanţarea băncilor şi a evita o nouă panică în rândul deponenţilor.