"Metoda televizorul": Cum sunt păcăliţi oamenii. Imaginaţia escrocilor depăşeşte orice limite

Postat la: 24.01.2021 12:28 | Scris de: ZIUA NEWS

A inceput mai intai in Marea Britanie, unde tot mai mulţi români au căzut victimele unei noi escrocherii. Metoda, denumita "Televizorul", se extinde rapid si a ajuns si in Romania. Pe reţelele sociale, oamenii sunt atenţionaţi că riscă să rămână fără bani dacă pică în plasa infractorilor.

Infractorii au descoperit o nouă metodă de a-i păcăli pe cei creduli. Un bărbat a explicat pe Facebook cum acţionează escorcii, păcălindu-i pe cei creduli. Astfel, oamenii sunt păcăliţi să cumpere pentru câteva sute de lire sterline sau euro televizoare care în mod normal ar costa 2.000 de lire. Escrocii s-au dat drept angajaţi Amazon şi au fost convingători în multe cazuri, a scris un român care a postat pe grupul de Facebook "Români în Newcastle şi împrejurimi". Doar că cei care au cumpărat televizoare de la ei au descoperit că le-au fost vândute televizoare cu ecranele crapate sau sparte.

„Aveti grija, aceste persoane umbla peste tot prin Newcastle si vand televizoare de £1500 - £2000 pe bani putini. Cer cateva sute. Nu cumparati! Pretind a fi muncitori la Amazon sau alte firme si ca televizoarele sunt de acolo, cand de fapt sunt televizoare sparte in cutii. Anuntati politia daca ii vedeti, sunt cautati de politie", a scris Cristian Călin.