Klaus Iohannis pasează către SUA în incidentul cu drona americană: "Este grav și regretabil!"

Postat la: 15.03.2023 14:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Klaus Iohannis pasează către SUA în incidentul cu drona americană:

Președintele României, Klaus Iohanns, a comentat extrem de succint, din Bulgaria, incidentul cu drona americană care s-a ciocnit cu un avion. Iohannis spune că situația nu trebuie să fie ignorată de autorități.

"Am discutat despre intensificarea cooperării în domeniul securității. Ne vom întâlni la Vilnius pentru a conveni măsuri mai dure privind securitatea din Marea Neagră. Trebuie să cooperăm mai bine pentru menținerea securității la Marea Neagră.

Incidentul cu o dronă care a avut loc ieri este un incident grav și regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face despre partea americană",a spus Iohannis despre incidentul cu drona.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că avioane de vânătoare ruse au interceptat o dronă militară americană deasupra Mării Negre, negând însă versiunea Washingtonului privind coliziunea. "În urma unei manevre brutale, drona MQ-9 a început să zboare necontrolat, a pierdut altitudine şi a atins suprafaţa apei. Avioanele de vânătoare nu au avut niciun contact cu drona", a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Monde.

Forţele Aeriene din SUA au confirmat, marţi după-amiază, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre. "Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre", a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa.