Isteria buncărelor atomice continuă. Ce știu miliardarii lumii că se se va întâmpla în 2024 și nu spun restului lumii

Postat la: 03.03.2024 00:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Isteria buncărelor atomice continuă. Ce știu miliardarii lumii că se se va întâmpla în 2024 și nu spun restului lumii

Saptamana trecuta am prezentat un articol despre cum sunt preocupati marii miliardari ai lumii sa-si construiasca buncare atomice. Continuam azi seria cu alti mari magnati ai planetei.

În decembrie 2023, presa internațională scria că miliardarul Mark Zuckerberg, CEO al Meta, a cumpărat regiuni întinse din insula Hawaii Kauai. Zuckerberg și soția sa construiesc un complex gigantic, cunoscut sub numele de Ko'olau Ranch pe acest teren, care costă, cel mai probabil, peste 400 de milioane de dolari.

Această proprietate se întinde pe o suprafață de 5.500.000 de metri pătrați, este înconjurată de un zid de doi metri și este păzită de numeroși agenți de securitate. Sute de hawaieni locali lucrează pe proprietatea lui Zuckerberg. Dar ce fac ei mai exact nimeni nu știe.

Publicația Wired susține că Ko'olau Ranch include planuri pentru un „buncăr subteran masiv". Acesta pare să fie detaliul care stârnește interesul reporterilor și al teoreticienilor conspirației, scrie The Conversation.

Oamenii se întreabă nu doar de ce Mark Zuckerberg construiește un buncăr privat în Hawaii, ci și ce știu miliardarii lumii că se se va întâmpla în 2024 și nu ne spun.

Interesul public pentru industria buncărelor (din ce în ce mai profitabilă) este susținut de titluri terifiante de genul „Buncărele de supraviețuire ale miliardarilor devin tot mai complexe, cu șanțuri de foc și tunuri de apă".

Există alte piese de infrastructură de pe Kauai care merită atenția: mai multe conace supradimensionate, cu amprenta combinată a unui teren de fotbal; cel puțin 11 căsuțe în copaci, legate prin poduri de frânghie; utilaje dedicate epurării, desalinizării și depozitării apei.

Între timp, miliardarul american postează conținut pe Instagram, de la ferma sa de vaci
Zuck spune că acum își crește singur vitele, hrănindu-le cu nuci macadamia cultivate la fermă și cu bere preparată acolo.

Postând o poză cu copilul său în timp ce sapă o groapă în pământ, unul dintre cei mai puternici bărbați din lume comentează:

"Fiicele mele ajută la plantarea copacilor de macadamia și au grijă de animale. Suntem încă la începutul călătoriei și este distractiv să o îmbunătățim în fiecare sezon. Dintre toate proiectele mele, acesta este cel mai bun".

Un ecosistem propriu. Doar pentru bogați
Fondatorul Facebook nu este singurul miliardar care construiește complexe gigantice în Hawaii. Oprah Winfrey a achiziționat o proprietate de 163 de acri în Maui, în 2002, și de atunci a cumpărat alte loturi de teren, însumând peste 650.000 de metri pătrați.

Larry Ellison, co-fondatorul companiei de tehnologie Oracle, a cumpărat aproape toată insula hawaiană Lanai.

În urmă cu doi ani, miliardarul Frank VanderSloot a cumpărat o fermă de 2.000 de acri chiar la sud de terenul lui Zuckerberg.

Vastele lor proprietăți includ buncăre și alte tehnologii asociate în mod tradițional cu pregătirile pentru o Apocalipsă. De exemplu, conacele din Ko'olau Ranch sunt conectate prin tuneluri subterane.