IPS Teodosie, o noua declaratie controversata: "La noi lumina vine, la catolici nu!" Cum a reactionat preotul catolic Francisc Dobos

Postat la: 13.06.2021 12:55 | Scris de: ZIUA NEWS

IPS Teodosie, o noua declaratie controversata:

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat ca doar la ortodocsi "vine lumina", iar aghiazma se pastreaza proaspata, pe cand la romano-catolici nu. Preotul catolic Francisc Dobos nu a intarziat sa raspunda afirmatiilor sale controversate.

"Nu ai cum sa nu-l iubesti", a spus Francisc Dobos. Arhiepiscopul Tomisului a fost intrebat la "Interviurile lui Cristoiu" de ce catolicii tind spre modernizare, moment in care preotul a raspuns ca isi doresc sa se deosebeasca de ortodocsi. "Sunt cu aggiornamento. Biserica romano-catolica a renuntat la traditia primara, dar am fost una. Ei au fost ortodocsi. Au iesit dintre noi ca sa se deosebeasca de noi. Sigur, au luat alte practici, alte invataturi, dar iata, noi avem un semn de la Dumnezeu, la noi lumina vine, la ei nu vine. La noi aghiazma este proaspata si peste 10-20 de ani, la ei nu este", a raspuns IPS Teodosie. "Este de o candoare si de o simpatie debordanta atunci cand se refera la catolici: piscotari fara lumina, cu aghiazma invechita si cu Duhul Sfant cam ratacit. Nu ai cum sa nu-l iubesti. Pacat ca Patriarhia Romana a fost cam aspra cu Sfintia Sa", i-a raspuns preotul catolic Francisc Dobos.