IN MEMORIAM ACAD. RĂZVAN THEODORESCU

Postat la: 20.02.2024 15:59 | Scris de: ZIUA NEWS

IN MEMORIAM ACAD. RĂZVAN THEODORESCU

A trecut 1 an de când Academicianul Răzvan Theodorescu a trecut în veșnicie. Istoric de artă, om politic, vicepreședinte al Academiei Române, istoric al culturii, a stăpânit ca nimeni altul cuvântul, căruia i-a căutat permanent înțelesuri noi.

Romfilatelia păstrează emoționante amintiri despre Domnul Academician Răzvan Theodorescu, pasionat de cultură, de frumos, prieten al timbrului românesc, care a onorat Romfilatelia cu prefațarea unor albume filatelice de înaltă ținută, menționând aici pe cele dedicate Unirii Principatelor Române sau aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Romfilatelia a fost prezentă în cadrul evenimentelor omagiale, ziua debutând cu Sesiunea omagială „MEMENTO Academician Răzvan Theodorescu", găzduită de Aula Academiei Române.
Cuvântul de deschidere a fost adresat de către domnul Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, urmat de distinși membri ai Academiei Române, invitați.
Apoi a avut loc Expoziția „REMEMBER Academician Răzvan Theodorescu", în Sala „Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei Române, amfitrionul evenimentului fiind Prof. ing Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române și Directorul General al instituției organizatoare.