Îți place grădinăritul? Află ce unelte nu trebuie să îți lipsească, pentru a te ajuta la lucrări specifice sau de peste an

Postat la: 27.02.2023 01:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Îți place grădinăritul? Află ce unelte nu trebuie să îți lipsească, pentru a te ajuta la lucrări specifice sau de peste an

Dacă pasiunea ta este grădinăritul sau vrei ca grădina ta să arate impecabil, este important să deții anumite unelte de grădinărit specifice, atât pentru îngrijirea solului, cât și pentru a avea grijă de plante și copaci. În funcție de dimensiunea grădinii și de plantele pe care le crești, procesul de întreținere va diferi. În continuare vei afla ce unelte și accesorii îți sunt necesare.

Care sunt cele mai importante unelte de mână pentru grădinărit?

Cum ar arăta grădina ta fără aceste unelte bune de grădinărit, care vor face ca spațiul să arate impecabil, iar plantele și pomii să fie roditori? Iar cei care își îngrijesc grădina an de an, știu că dacă nu au instrumentele potrivite, vor avea parte de o muncă istovitoare, iar rezultatele nu vor fi întotdeauna cele așteptate.

Te întrebi ce unelte de mână pentru grădinărit sunt obligatorii? Iartă ce nu ar trebui să îți lipsească:

  • sapa - este perfectă pentru îndepărtarea buruienilor și pentru pregătirea solului pentru cultivare
  • grebla - este necesară pentru curățarea grădinii, îndepărtarea resturilor precum frunzele căzute, dar și pentru a uniformiza solul.
  • foarfece de tuns - obligatorie pentru îngrijirea plantelor. Sunt oferite în magazine diverse modele, căci fiecare copac sau plantă necesită o tăiere diferită.
  • lopata - este utilă pentru a muta pământul sau pentru a săpa gropi, fie pentru a planta noi pomi sau plante primăvara, fie pentru transplantare.
  • pulverizator ergonomic, util pentru stropirea pomilor și plantelor în timpul lucrărilor de primăvară din grădină. 

Sunt necesare unelte electrice în grădină? 

Anumite dispozitive de grădinărit electrice sunt utilizate pentru a ușura munca în grădină, iar printre acestea se numără:

  • drujbă modernă - este folosită pentru a tăia bușteni, tufișuri sau crengile copacilor
  • mașină de tuns iarba - este necesară pentru tunderea gazonului și aerisirea acestuia
  • trimmer - această unelte este recomandată pentru a putea tăia iarba sau buruienile în locurile mai greu accesibile sau acolo unde o mașină de tuns nu poate ajunge
  • suflantă - este esențială pentru curățarea grădinii, mai ales în timpul toamnei când frunzele cad din copaci
  • motosapă electrică - un accesoriu folosit pe diverse tipuri de suprafețe pentru îndepărtarea solului semănat. Datorită ei, se pot planta rapid noi plante.

Cum trebuie îngrijite uneltele tale de grădină?

Înainte de a depozita aceste unelte în magazie sau într-un spațiu închis, nu uita să le cureți, pentru a le menține funcționalitatea perfectă. Pentru aceasta, trebuie să îndepărtezi murdăria și resturile vegetale pentru a preveni rugina și pentru a menține marginile ascuțite în stare perfectă.

Nu uita nici că nu trebuie să lași niciodată uneltele și echipamentele pe iarbă sau gazon, pentru că pot trece neobservate și pot provoca un accident.

Primăvara și vremea bună se apropie, iar odată cu ele, apare și dorința de a avea o grădină de vis și un gazon verde și sănătos pe care să poți amplasa o măsuță de cafea, unde să te poți relaxa și de unde să admiri felul în care arată totul în jurul tău!