Și DuckDuckGo s-a dt pe brazdă: Inteligența Artificială va accesa Wikipedia dar nu va accesa datele utilizatorilor

Postat la: 13.03.2023 09:03 | Scris de: ZIUA NEWS

Și DuckDuckGo s-a dt pe brazdă: Inteligența Artificială va accesa Wikipedia dar nu va accesa datele utilizatorilor

Cel mai nou produs online care intră în hora modelelor lingvistice este DuckDuckGo, acesta având acum un AI care caută răspunsuri pe Wikipedia. DuckAssist, un instrument de AI, lansat deocamdată în stadiu de test, va fi disponibil atât în browser-ele web, cât şi în aplicaţia motorului de căutare.

Când depistează că utilizatorul a adresat o întrebare motorului de căutare, DuckAssist va interveni automat şi va da acestuia opţiunea de a verifica Wikipedia. Dacă utilizatorul doreşte acest lucru şi apasă butonul Ask, DuckAssist va căuta pe enciclopedie şi va sintetiza un răspuns. DuckAssist va ajunge, la un moment dat, să aibă mai multe surse şi să caute răspunsurile şi în alte părţi, precum Enciclopedia Britannica. Pentru moment, însă, acesta se bazează pe Wikipedia.

Instrumentul celor de la DuckDuckGo se bazează pe modele lingvistice precum cel care stă la baza ChatGPT şi Anthropic, dezvoltat de Google. Cu toate astea, compania spune că intimitatea utilizatorilor va fi protejată - nu va partaja informaţii prin care utilizatorii pot fi identificaţi şi nu va oferi datele acestora pentru antrenarea chatboţilor dezvoltaţi de OpenAI şi Google. În acest sens, spre deosebire de OpenAI, Microsoft şi, în curând Google, utilizatorul nu este forţat să se logheze într-un cont pentru a folosi noul instrument de AI oferit de DuckDuckGo.