Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
Postat la: 11.11.2024 13:36 | Scris de: ZIUA NEWS
Welt Business afirmă că Germania se confruntă acum cu o pană de electricitate verde - cu consecințe uriașe: „Vremea cețoasă din ultimele zile a adus producția de electricitate verde practic într-un impas. Nu numai că au fost puse în funcțiune centrale electrice deosebit de dăunătoare climei în locul energiei eoliene și solare, dar și prețurile au explodat. Și toate acestea par a fi doar o avanpremieră a iernii."
Abordarea de bun simț este de a înlocui cărbunele cu energia nucleară și gazele naturale. Având în vedere că suntem cu zeci de ani în urmă în ceea ce privește energia nucleară din cauza „spaimei ecologice", opțiunea rezonabilă este de a înlocui treptat cărbunele cu gazele naturale și apoi cu energia nucleară, din cauza termenelor de construcție a unei centrale nucleare. În schimb, Germania, datorită unei decizii idioate care datează de la cancelarul Angela Merkel, a ales să renunțe la energia nucleară fără nicio alternativă viabilă. Când aceasta a eșuat, Germania a trebuit să importe energie din Franța, dar și din țările vecine care produceau energie cu cărbune, și cel mai murdar cărbune.
Verzii au fost zdrobiți în alegerile pentru Parlamentul European, în alegerile din Franța și în trei alegeri de stat din Germania.
Dar au schimbat acestea politicile președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyden? Bineînțeles că nu! Von Der Leyen afirmă poziția de lider a Europei în domeniul hidrogenului ecologic, în contextul întârzierilor din SUA
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul rostit la cea de-a patra ediție a reuniunii la nivel înalt privind hidrogenul regenerabil, a subliniat progresele semnificative și poziția de lider pe care Europa o deține în continuare în sectorul hidrogenului regenerabil, contrastând puternic cu ritmul mai lent al progreselor din Statele Unite. Adresându-se unei audiențe virtuale, von der Leyen a subliniat faptul că, în ultimul an, Europa a finalizat decizii de investiții privind peste 2 gigawați de proiecte privind hidrogenul regenerabil - o creștere substanțială care quadruplează capacitatea instalată actuală.
Planul REPowerEU își propune să producă 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil până în 2030, susținut de mandate legislative care impun ca o parte semnificativă din hidrogenul utilizat în industrie și transporturi să fie regenerabil până la sfârșitul deceniului. Aceste obiective nu sunt doar aspiraționale, ci și obligatorii, statele membre fiind obligate să le integreze în legislația națională până în mai 2025.