Germania LEGALIZEAZĂ!

Postat la: 19.03.2024 00:59 | Scris de: ZIUA NEWS

Germania LEGALIZEAZĂ!

O nouă lege care legalizează în totalitate consumul de canabis în scop recreativ a trecut în sfârșit de parlamentul german. Republica Federală va deveni cea de-a treia țară din Uniunea Europeană care va permite cetățenilor săi să dețină cantități semnificative de marijuana pentru uz propriu. Cu toate acestea, noile norme aduc, de asemenea, restricții stricte.

Noile reguli se aplică persoanelor cu vârsta de peste 18 ani și îngreunează achiziționarea acesteia prin reguli relativ stricte. De la 1 aprilie, va fi permisă posesia a până la 25 de grame în public, iar limita legală pentru cantitatea aflată într-o locuință va fi dublată.

Până la adoptarea legii, abordarea agențiilor de aplicare a legii în ceea ce privește posesia de canabis activ era foarte diferită. În unele dintre cele mai liberale părți ale Germaniei, în special în cosmopolitul Berlin, poliția închidea adesea ochii la consumul de THC. Popularitatea în masă a produselor medicinale CBD sau a produselor psihomodulatoare HHC cu licență de lungă durată și comercializate a contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la legalizarea deplină. Cele mai populare au fost în mod tradițional picăturile de CBD, bomboanele și produsele cosmetice corporale.

Consumul de canabis va fi interzis în apropierea școlilor și a locurilor de desfășurare a activităților sportive, la fel ca în cazul alcoolului. Cumpărarea de marijuana nu ar trebui să fie ușoară. Piața va fi reglementată de cluburi de canabis înregistrate, care pot avea maximum 500 de membri și care vor cultiva și distribui cantități limitate de canabis. Consumul la fața locului nu va fi permis, iar apartenența va fi limitată exclusiv la rezidenții germani. Germanii vor cultiva apoi în mod legal maximum 3 plante pe gospodărie.

Comercianții care așteptau cu nerăbdare o legalizare completă și o piață relaxată a canabisului au ochii în lacrimi. Magazinele specializate și distribuția generalizată nu vor fi permise. Importatorii, distribuitorii și comercianții cu amănuntul vor trebui să caute modele de afaceri complet diferite de cele pe care le anticipau. Reclasificarea canabisului nu a afectat companiile implicate în producția, importul sau prelucrarea canabisului pentru uz medicinal. Schimbarea legii înseamnă, de asemenea, că canabisul medicinal nu va mai fi inclus oficial pe lista stupefiantelor. Acest lucru va simplifica foarte mult prescrierea acestuia și ar putea însemna un mare boom de afaceri pentru companii. În prezent, în Germania există aproximativ 200 000 de pacienți înregistrați care au dreptul legal la canabis medicinal.

Odată cu adoptarea legii de legalizare, Germania se află în fața vecinilor săi, unde există de mult timp un anumit grad de reglementare. În Țările de Jos, de exemplu, consumul este permis doar în așa-numitele coffee shop-uri, iar fiecare client trebuie să dovedească faptul că are vârsta legală.