Finanțatorul ChatGPT investește în transumanism si eugenie pentru a întârzia moartea!

Postat la: 14.03.2023 15:33 | Scris de: ZIUA NEWS

Finanțatorul ChatGPT investește în transumanism si eugenie pentru a întârzia moartea!

Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, și-a propus un alt obiectiv, legat de sănătate: să sfideze moartea. După cum relatează Business Insider, Altman a investit 180 de milioane de dolari (169 de milioane de euro) într-un start-up biotehnologic numit Retro Biosciences.

Retro Biosciences a fost lansată în aprilie 2022. Scopul său este de a întârzia moartea prin conceperea unor metode de prevenire a mai multor boli. „Misiunea noastră este de a crește durata de viață sănătoasă a oamenilor cu zece ani. Aceasta va fi o provocare majoră și va necesita resurse substanțiale", se arată pe site-ul Retro Biosciences.

„Suntem norocoși să avem o finanțare inițială de 180 de milioane de dolari, care ne va permite să trecem prin primele dovezi de concept și să asigurăm funcționarea companiei pentru acest deceniu", adaugă acesta.

Altman a declarat că speră să folosească într-o bună zi terapiile Retro Biosciences. El a spus că regimul său actual de longevitate constă în administrarea de metformină, un medicament pentru diabet, și în încercarea de a „mânca sănătos" și de a „dormi suficient". Retro Biosciences este condusă de omul de știință Joe Betts-LaCroix, unul dintre asociații lui Altman încă de pe vremea când acesta lucra la incubatorul de start-up-uri Y Combinator. Altman a condus Y Combinator din 2014 până în 2019, iar acum își petrece cea mai mare parte a timpului la OpenAI.

Cei doi au discutat despre reprogramarea celulară și despre înființarea unei companii în jurul biologiei îmbătrânirii, a declarat Betts-LaCroix, iar Altman s-a oferit să o finanțeze.

Potrivit MIT Technology Review, Altman este interesat de metodele anti-îmbătrânire de ani de zile. În urmă cu aproximativ opt ani, Altman a început cercetarea „sângelui tânăr". În acest experiment, cercetătorii de la Universitatea Harvard au cusut pielea șoarecilor bătrâni și tinerilor împreună, astfel încât sistemele lor sanguine să fie combinate - și au descoperit că mușchii și creierul șoarecilor bătrâni ar putea fi parțial întineriți.

Altman a declarat pentru MIT Technology Review că succesul acestui experiment a fost ceva la care „nu se aștepta". „Poate că există un secret aici care va fi mai ușor de găsit decât credem", a spus Altman despre tehnologia anti-îmbătrânire. Betts-LaCroix a declarat pentru MIT Technology Review că înainte de a începe Retro Biosciences, el și Altman au discutat despre un alt proiect legat de longevitate. Aceasta s-a bazat pe munca cercetătorilor de la UC Berkeley, care au descoperit în 2020 că diluarea plasmei sanguine a șoarecilor bătrâni ar putea avea și un efect de întinerire.