Experiment Covid în Olanda: Oamenii au fost încurajați să ia cu asalt ringul de dans și să cânte fără mască la petrecere

Postat la: 08.03.2021 12:48 | Scris de: ZIUA NEWS

Experiment Covid în Olanda: Oamenii au fost încurajați să ia cu asalt ringul de dans și să cânte fără mască la petrecere

​În jur de 1.300 de persoane au participat la o petrecere organizată într-un club din Amsterdam pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării.

Experimentul a avut loc la clubul "The Ziggo Dome", una dintre cele mai mari arene din capitala olandeză, aceasta fiind deschisă sâmbătă pentru patru ore de muzică, oamenii fiind încurajați să ia cu asalt ringul de dans, relatează The Guardian.

Participanții au fost monitorizați permanent, ei fiind împărțiți în mai multe grupe care trebuiau să respecte reguli diferite: persoanele trebuiau să poarte mască tot timpul și aveau voie să se așeze oriunde cu condiția să se asigure că nu sunt într-un grup mai mare de trei persoane; participanții purtau mască tot timpul și trebuiau să respecte distanța de 1,5 m; oamenii purtau mască doar atunci când se mișcau și trebuiau să stea într-un anume loc; participanții nu purtau mască deloc și aveau voie să stea și să meargă oriunde doreau.

Unii erau încurajați să bea, să danseze, să strige și să cânte. Consilierii guvernamentali vor folosi datele legate de acest experiment pentru a lua deciziile privind ridicarea restricțiilor astfel încât să se revină la viața de noapte în următoarele luni.

The Ziggo Dome are o capacitate de 17.000 de locuri, iar pentru acest experiment s-au înscris 100.000 de persoane. Biletele în valoare de 1.350 de euro s-au vândut în numai 20 de minute. Fiecare participant trebuia să fie testat negativ pentru Covid-19 cu 48 de ore înainte de eveniment și va fi supus unui nou test peste cinci zile.