Dosarul Jack Spintecătorul, făcut public: fotografii ale unui prim suspect, copii ale unei cărți poștale a criminalului în serie și fotografii ale cadavrului unei victime

Postat la: 16.03.2024 11:41 | Scris de: ZIUA NEWS

Dosarul Jack Spintecătorul, făcut public: fotografii ale unui prim suspect, copii ale unei cărți poștale a criminalului în serie și fotografii ale cadavrului unei victime

Un dosar al poliției despre Jack Spintecătorul a fost făcut public după 136 de ani de către strănepotul unui detectiv care a lucrat la acest caz. Dosarul a fost păstrat de inspectorul Joseph Henry Helson, care lucra în cadrul Poliției Metropolitane atunci când ucigașul în serie cunoscut sub numele de Jack Spintecătorul a ucis cinci femei în Whitechapel, în estul Londrei, în 1888.

Arhiva, care a fost transmisă de patru generații ale familiei Helson, include două fotografii ale lui Michael Ostrog, unul dintre primii suspecți ai ucigașului victorian, precum și singura copie cunoscută a așa-numitei cărți poștale „Saucy Jack" pe care Spintecătorul ar fi trimis-o poliției pentru a o tachina.

Fotografiile lui Ostrog, un imigrant rus, hoț mărunt și escroc care a petrecut perioade lungi de timp în închisoare și într-un azil de nebuni, au note pe verso care enumeră trei dintre pseudonimele sale, cazierul său judiciar și aspectul fizic. Ostrog a fost rapid exclus ca fiind Spintecătorul atunci când s-a dovedit că se afla în azilul de boli mintale al unei închisori franceze când au avut loc crimele.

Arhiva conține, de asemenea, o copie a scrisorii „Dragă șefule", o notă trimisă de ucigaș poliției, pe care acesta a semnat-o ca fiind „Jack Spintecătorul", fiind prima dată când acest nume a fost menționat. Criminalul s-a lăudat că și-a ucis victimele de sex feminin, a avertizat poliția că cuțitul său este „încă frumos și ascuțit" și a promis că „va tăia urechile doamnei".

Scrisoarea originală, care se află în Arhivele Naționale de la Kew din Londra, a fost considerată inițial o farsă până când poliția a decis să o ia în serios, când a patra victimă a Spintecătorului, Catherine Eddowes, a fost găsită cu o parte din urechea dreaptă tăiată. Această copie a scrisorii pare a fi un decupaj dintr-un ziar, deoarece poliția a publicat numeroase duplicate în speranța că cineva va recunoaște scrisul de mână.

Există, de asemenea, o fotografie sumbră a corpului victimei Spintecătorului, Mary Ann Nichols, la morgă, despre care se crede că îi arată rămășițele într-un unghi ușor diferit față de cea mai comună imagine a acesteia. Inspectorul Helson a lucrat la uciderea lui Nichols, o prostituată din East End care a fost prima victimă a Spintecătorului. Aceasta a fost găsită cu gâtul tăiat și cu răni de mutilare pe corp în Buck's Row, Whitechapel, în primele ore ale zilei de 31 august 1888.