Dosar politic dovedit la DNA Oradea. Mircea Govor achitat in scandalul fabricat de procurorii "de elită" ai lui Kovesi

Postat la: 30.03.2021 15:39 | Scris de: ZIUA NEWS

Dosar politic dovedit la DNA Oradea. Mircea Govor achitat in scandalul fabricat de procurorii

Curtea de Apel Oradea a admis apelul declarat de Mircea Govor, fost lider județean PSD Satu Mare, și a decis să-l achite pe acesta pentru singura acuzație de șantaj pentru care fusese condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Instanța a desființat sentința Tribunalului Satu Mare prin care Govor a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru unul dintre cele trei capete de acuzare și l-a achitat pe acesta în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală - fapta nu este prevăzută de legea penală. Instanța de apel a înlăturat și dispoziția de confiscare specială de la Mircea Govor a sumei de 124.800 de lei și a ridicat sechestrul asigurator asupra unor bunuri deținute de acesta. În dosar au fost audiați ca martori Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Mircea Govor a fost arestat preventiv în perioada 23 decembrie 2015 - 22 ianuarie 2016 în urma unor percheziţii, el fiind preşedinte al filialei judeţene a PSD la acea vreme. Procurorii DNA Oradea au dispus în 26 aprilie 2016 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Govor, pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată, şi a senatorului Valer Marian, pentru complicitate la şantaj în formă agravată. Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Govor, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii locale, ar fi şantajat un avocat, un primar de comună şi un fost şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Fostul senator PSD Valer Marian a fost și el achitat în acest dosar.