„Doar 4 centimetri mai la dreapta...". Un expert german a calculat cât de aproape a fost Donald Trump de moarte

Postat la: 15.07.2024 08:37 | Scris de: ZIUA NEWS

„Doar 4 centimetri mai la dreapta...

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a fost împușcat cu o armă semi-automată AR-15, care este considerată extrem de precisă și apreciată de lunetişti.

Trăgătorul a făcut o greșeală de doar 4 cm, iar asta i-a salvat în cele din urmă viața fostului președinte. Acest lucru a fost declarat de expertul în arme Lars Winkelsdorf, citat de publicația germană Bild.

„Cu patru centimetri mai la dreapta din punctul de vedere al trăgătorului, atunci glonțul ar fi lovit craniul lui Trump, probabil că fostul președinte ar fi murit", a spus Winkelsdorf.

Expertul a numit incidentul pur și simplu noroc, glonțul a lovit doar urechea politicianului.

Analizând filmările cu tentativa de asasinat asupra lui Trump, analistul afirmă că la început au fost trei împușcături țintite, dintre care prima l-a rănit pe fostul președinte.

Când trăgătorul a văzut că agenții Serviciul Secret îl acoperă pe politician cu un zid uman, a trecut la foc rapid. Așa se explică moartea unuia dintre participanții la miting și rănirea altor doi prezenți.

Ultima împușcătură auzită în videoclip este trasă de un ofițer al Serviciului Secret. Această lovitură l-a ucis pe atacator. Probabil că glonțul l-a lovit în cap.

Trăgătorul stătea întins pe acoperiș la aproximativ 135 de metri de Trump.

Jurnaliştii l-au întrebat pe expert dacă este dificil să loveşti capul unei persoane de la o asemenea distanţă.

„Este dificil și trebuie să ai cunoștințe speciale. Capul este ca o țintă mică. În plus, ucigașul ar fi folosit muniție specială" a spus sursa.

Potrivit specialistului, abaterea de la țintă ar putea fi cauzată de un vânt prea puternic între trăgător și țintă.

Trump însuși, descriind primele minute după tentativa de asasinat, a spus că a auzit împușcături și a simțit că un glonț îi străpunge partea superioară a urechii drepte.