Der Spiegel: Rusia este în discuții avansate cu China pentru a cumpăra drone sinucigașe!

Postat la: 25.02.2023 12:19 | Scris de: ZIUA NEWS

Der Spiegel: Rusia este în discuții avansate cu China pentru a cumpăra drone sinucigașe!

Revista germană Der Spiegel a publicat un reportaj cu sursă anonimă în care se afirmă că Rusia se află în prezent în negocieri cu un producător chinez pentru a cumpăra 100 de drone, după ce SUA au transmis în mod repetat avertismente grave pentru ca Beijingul să nu furnizeze ajutor letal Moscovei.

Subliniind că China a respins aceste avertismente comunicate de secretarul de stat Antony Blinken ca fiind "dezinformare", publicația a scris joi că "informațiile obținute indică faptul că planificata cooperare între Beijing și Moscova merge chiar mai departe decât o face să pară Blinken".

"Potrivit acestor informații, armata rusă este angajată în negocieri cu producătorul chinez de drone Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology cu privire la producția în masă de drone kamikaze pentru Rusia", a continuat Spiegel.

Raportul a precizat că "Bingo ar fi fost de acord să fabrice și să testeze 100 de drone prototip ZT-180 înainte de a le livra Ministerului rus al Apărării până în aprilie 2023. Experții militari cred că ZT-180 este capabil să transporte un focos de 35 până la 50 de kilograme".

Raportul a mai sugerat că designul ar putea fi posibil să fie similar dronei kamikaze Shaheed 136 a Iranului, pe care Rusia a utilizat-o intens pe câmpul de luptă, în special împotriva infrastructurii energetice ucrainene, cum ar fi centralele electrice și instalațiile de încălzire.

Există cu siguranță motive de scepticism în ceea ce privește raportul presei germane, având în vedere că Spiegel este extrem de vag cu privire la oricare dintre metodele sale de aprovizionare, neidentificând nici măcar dacă sursa este un oficial guvernamental occidental sau cum a obținut informațiile.

De asemenea, recent, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a stabilit că "Deși există indicii că China ar putea lua în considerare furnizarea de capacități letale Rusiei, nu am văzut-o luând această decizie, nu am văzut-o acționând în această direcție".

Kirby a mai avertizat cu câteva zile în urmă că: "Sincer, China nu ar trebui să dorească să se implice în mod tangibil în această chestiune". Probabil că dacă ar exista dovezi semnificative deținute de Germania sau de un alt guvern aliat, Casa Albă ar fi alergat cu ele.