De ce bumbacul organic este cea mai bună alegere pentru hainele copilului tău

Postat la: 07.06.2023 09:14 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce bumbacul organic este cea mai bună alegere pentru hainele copilului tău

Bumbacul organic este din ce în ce mai prezent în garderoba noastră, în special atunci când vine vorba de colecțiile de îmbrăcăminte pentru copii și bebeluși. De ce să alegi bumbacul organic în locul celui tradițional pentru hainele copilului tău?

Bumbac organic versus bumbac tradițional

Bumbacul reprezintă 50% din producția mondială de textile, dar ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că bumbacul este a doua cea mai poluantă industrie de pe planetă (îngrășăminte, pesticide, detergenți, etc.).

În schimb, bumbacul organic este cultivat fără pesticide, este albit fără clor, este vopsit fără bromură, iar în industria bumbacului organic muncitorii își asumă mai puține riscuri pentru sănătate și sunt mai bine plătiți. De aceea, este cea mai bună alegere atunci când cauți haine organice pentru copii.

Bumbacul organic respectă mai mult mediul încă de la semințe, deoarece semințele folosite sunt garantate fără OMG-uri, necesită jumătate din cantitatea de apă față de semințele de bumbac convențional și sunt mai rezistente la boli.

În timpul cultivării nu se folosesc îngrășăminte chimice sau pesticide, ci doar îngrășăminte naturale și compost.

Bumbacul organic este mai moale

Bumbacul organic este mult mai moale la atingere decât bumbacul convențional, fibra este mai groasă și are mai multă grijă de pielea sensibilă și fragilă a copiilor. Nu mai există roșeață, mâncărimi sau iritații, iar moliciunea pielii bebelușului este protejată. Certificat, fără tratament chimic, bumbacul organic este mai sănătos pentru piele.

De îndată ce bebelușul s-a născut, optează pentru body-uri, pijamale și saci de dormit din bumbac organic pentru a garanta un contact ultra-moale cu pielea. Alege bumbacul organic chiar și pentru lenjeria de pat, alegând un cearșaf potrivit din bumbac organic care va fi în contact direct cu copilul. Când copilul crește, alege plapume și huse de plapumă dintr-o gamă de Bumbac Organic 100% pentru a asigura un mediu sănătos, fără produse chimice.

Haine mai durabile

Fibrele de bumbac produse în mod convențional sunt supuse mai multor tratamente: spălare, albire, vopsire, înmuiere, pulverizare cu substanțe chimice etc. Cu alte cuvinte, este un proces lung și periculos care face ca bumbacul să-și piardă multe dintre calitățile sale.

Acest proces are, de asemenea, un impact negativ asupra fibrelor sale. Acesta este motivul pentru care hainele din bumbac convențional rezistă doar între 10 și 20 de spălări înainte ca bumbacul să înceapă să se degradeze. Nu este cazul hainelor organice pentru copii, unde bumbacul nu este supus acestui proces dificil.

Este nevoie de aproximativ 100 de spălări înainte ca acest bumbac să înceapă să se degradeze, deoarece nu a fost supus unui proces atât de brutal. Datorită proceselor sale mai naturale și mai delicate, hainele din bumbac organic sunt mult mai blânde cu pielea delicată a copiilor.

Concepute pentru a rezista, hainele din bumbac organic pot fi purtate iar și iar. Pe lângă faptul că se potrivesc perfect bebelușului tău, ele reprezintă o altă idee de modă pentru copii: etică, mai puțin frivolă și mai durabilă, cu articole care pot fi transmise mai departe în cadrul unei familii și reutilizate timp de mulți ani.