Cutremur în interiorul gigantului imobiliar care a generat o mare criză: directorul general a fost arestat

Postat la: 18.09.2023 10:07 | Scris de: ZIUA NEWS

Cutremur în interiorul gigantului imobiliar care a generat o mare criză: directorul general a fost arestat

Poliţia din China a reţinut o parte dintre angajaţii diviziei de gestionare a averilor a Grupului China Evergrande, sugerând o nouă anchetă care ar putea contribui la amplificarea necazurilor gigantului imobiliar, transmite Reuters, informează News.ro.

"Recent, organele de securitate publică au luat măsuri penale obligatorii împotriva lui Du şi a altor presupuşi infractori de la Evergrande Financial Wealth Management Co.", a declarat poliţia oraşului Shenzhen.

În timpul protestelor investitorilor nemulţumiţi, la sediul Evergrande din Shenzhen, în 2021, Du Liang a fost identificat de personal drept director general şi reprezentant legal al diviziei de gestionare a averii a Evergrande.

Reuters nu a putut confirma că Du se numără printre cei reţinuţi, iar declaraţia poliţiei nu a precizat numărul de persoane reţinute, acuzaţiile sau data la care au fost reţinute.

China Evergrande nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, duminică, în afara programului normal de lucru.

Poliţia a declarat că ancheta asupra unităţii de management financiar este în curs şi a îndemnat investitorii să raporteze orice alte infracţiuni financiare.

Evergrande a provocat criza imobiliară
China Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află în centrul unei crize în sectorul imobiliar al Chinei, marcată de o serie de nerambursări a datoriilor, de la sfârşitul anului 2021, care a avut un impact negativ asupra creşterii economiei ţării.

Grupul, aflat în prezent într-o restructurare prelungită a datoriilor, care l-a făcut să descarce o serie de active, a declarat vineri că a amânat luarea unei decizii privind restructurarea datoriilor offshore, din septembrie până luna viitoare.

Tranzacţiile cu acţiunile Evergrande a fost suspendate timp de 17 luni, până pe 28 august.

Moody's a redus joi perspectivele privind sectorul imobiliar al Chinei de la stabile la negative, invocând provocările economice despre care a spuns că vor diminua vânzările, în ciuda sprijinului guvernului.