Curtea de Justiție a UE va decide dacă țara noastră va trebui sancționată pentru că nu recunoaște „identitatea de gen" a unei femei care se pretinde bărbat

Postat la: 04.03.2023 10:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Curtea de Justiție a UE va decide dacă țara noastră va trebui sancționată pentru că nu recunoaște „identitatea de gen

Curtea de Justiție a Uniunii Europene va judeca o speță în care România este acuzată de o femeie care se consideră bărbat că nu-i recunoaște „identitatea de gen", informează Reuters.

Mai precis, este vorba despre Ariana Mirzarafie-Ahi (foto), o femeie născută în România, care s-a mutat cu părinții în Marea Britanie în 2008, obținând cetățenia acestei țări în 2016, scrie R3Media.

Între timp, și-a „dat seama" că este de fapt de genul masculin și a cerut și primit, un certificat în acest sens din partea autorităților britanice. În 2021, el a cerut României să-i recunoască acest document, dar autoritățile au refuzat, cerându-i respectivei persoane să respecte procedurile prevăzute de legile românești.

Așa cum se întâmplă de-obicei, cazul a fost preluat de activiștii LGBT, care încearcă să obțină un precedent juridic, prin care să forțeze țările care nu admit „schimbarea genului", să recunoască aceste schimbări, dacă sunt efectuate în alte state.

În mod ironic, personajul în cauză susține că este expert în biologie, conform paginii sale de Linkedin. În 2021, lobby-ul LGBT a acuzat polițiștii de frontieră de la Aeroportul Cluj Napoca pentru că au refuzat să trateze un bărbat biologic drept femeie.