Cum arată meniul de supravieţuire de 74 de lei pe săptămână. O româncă a publicat lista completă de cumpărături

Postat la: 24.02.2024 12:25 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum arată meniul de supravieţuire de 74 de lei pe săptămână. O româncă a publicat lista completă de cumpărături

Mulți români nu mai fac față scumpirilor și reușesc să se descurce cu greu de la un salariu la altul. Unii încearcă să facă unele economii și au renunțat la unele cheltuieli. Subiectul este de interes și în mediul online, unde unii caută soluții, iar alții se referă la metodele care funcționează în cazul lor.

Cum arată meniul de supravieţuire. Este cazul unei tinere care a anunțat un experiment potrivit căruia mesele pentru o săptămână costă 74 de lei. Aceasta a publicat atât meniul zilnic, cât și lista cumpărăturilor necesare.

„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei... Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă.

Cumpărături și meniu de 74 de lei pentru o săptămâna (10,6 lei/zi):

1 pâine 2 lei

150g salam victoria 6 lei

telemea 15 lei

1 salată 3 lei

2 mix legume pentru ciorbă 4,8×2 lei

1 pui întreg 15 lei

1 plic de borș magic 3,3

1 pungă de tăiței 1,5

1 kg fasole 7 lei

cârnați cabanos (la vrac) 7 lei - cam doi cârnați

1 pungă de paste ieftine 2 lei

1 kg cartofi 3 lei.

TOTAL: 74,4

Cum arată meniul zilnic
Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: 2 felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea (să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai)

Prânzul pentru 3 zile: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine.

Prânzul pentru 4 zile: fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă (merge).

Cină pentru 4 zile: 2 zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), 2 zile pulpele.

Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de 3 zile doar paste cu brânză la cină", a scris aceasta pe Reddit.