Cristian Boureanu, prins băut la volan. De ce a fost oprit de polițiști fostul parlamentar

Postat la: 16.03.2023 16:34 | Scris de: ZIUA NEWS

Cristian Boureanu, prins băut la volan. De ce a fost oprit de polițiști fostul parlamentar

Fostul deputat Cristian Boureanu a rămas fără permis de conducere şi a fost amendat, după ce a fost prins băut la volan pe DN1, pe Valea Prahovei. Poliţiştii l-au oprit în trafic în condiţiile în care făcuse o depăşire neregulamentară. El a cerut recoltarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri din Prahova l-au oprit pe Cristian Boureanu, miercuri, în zona oraşului Comarnic, după ce acesta a făcut o depăşire neregulamentară.

„În după amiaza zilei de 15 martie a.c., în jurul orei 17.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1, în oraşul Comarnic, au oprit pentru control un bărbat în vârstă de 50 de ani din municipiul Bucureşti, care ar fi efectuat o manevră de depăşire neregulamentară. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul solicitând recoltarea de probe biologice de sânge", au declarat oficiali ai Poliţiei Judeţene Prahova.

Surse judiciare au confirmat pentru News.ro că şoferul este fostul parlamentar Cristian Boureanu. Acesta a fost amendat contravenţional cu 2.175 de lei şi i-a fost suspendată permisul de conducere pentru 150 de zile. În urmă cu șase ani, fostul deputat Cristian Boureanu a fost protagonistul unui incident violent cu un echipaj de la Poliția Rutieră. El a fost apoi trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj.

Potrivit procurorilor, pe 9 iunie 2017, în jurul orei 01.30, maşina în care se afla Cristian Boureanu, alături de prietena lui, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bd. Aviatorilor din Capitală. În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.

Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca. Potrivit Parchetului, fiind audiată în calitate de martor, prietena lui Boureanu, Laura Teodora Dincă, a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă fostului deputat. În mai 2019, Cristian Boureanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dosarul în care a fost acuzat că a lovit un poliţist rutier.

Iniţial, Boureanu primise, la Judecătoria Sectorului 1, o condamnare de doi ani şi două luni cu suspendare, pedeapsă ce a fost scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni închisoare cu suspendare. CAB a mai decis ca Boureanu să stea doi ani sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Bucureşti, perioadă în care trebuie să presteze și muncă neremunerată în folosul comunităţii. CAB a menţinut şi decizia pe latură civilă, prin care Boureanu a fost obligat să plătească 7.000 de euro daune morale către poliţistul Andrei Ovidiu.

În decizia luată de Judecătoria Sectorului 1, instanța a arătat că Boureanu a primit o condamnare cu suspendare deoarece a manifestat un comportament normal şi şi-a cerut scuze după ce efectele stării de beţie au trecut. Astfel, în motivarea deciziei, judecătorul care s-a ocupat de acest caz a considerat că ar fi „excesivă" aplicarea unei pedepse cu închisoarea, susținând că, prin măsurile de supraveghere aplicate de instanţă, Boureanu „îşi va ajusta conduita pe viitor".

Cristian Boureanu a mai fost implicat într-un incident și în septembrie 2016, când şi-a agresat fiica pe stradă, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului. Cristian Boureanu este judecat în prezent și într-un dosar de corupție, în care a primit anul trecut, în primă instanță, o pedeapsă de 4 ani și 3 luni de închisoare.