Clubul de Presă cere lămuriri și informații precise organizației ce denigrează jurnaliști români. Legături cu Arafat, Geoană, Radu Tudor!

Postat la: 10.03.2023 11:32 | Scris de: ZIUA NEWS

Clubul de Presă cere lămuriri și informații precise organizației ce denigrează jurnaliști români. Legături cu Arafat, Geoană, Radu Tudor!

Printr-o adresă trimisă azi către una dintre reprezentantele unei organizații nou apărute, ce-și asumă lupta contra propagandei rusești, Clubul de Presă solicită următoarele lămuriri:

"Către Iulia Stănoiu, reporter Context.ro,

Întrucât spuneți că reprezentați o asociație de jurnaliști de investigații, iar din corespondența pe care ați purtat-o cu Iosefina Pascal sau alți membri ai Clubului de Presă reiese că și puteți proba ceea ce insinuați prin afirmații și întrebări, suntem direct interesați sa ne oferiți seria următoare de informații:

1. Ce probe dețineți conform cărora Iosefina Pascal sau ceilalți jurnaliști au fost finanțați cu bani de la autorități sau alte entități ce aparțin de Federația Rusă?
2. Ce date concrete aveți, în urma investigațiilor dumneavoastră, conform cărora jurnaliștii vizați au dezinformat sau au realizat demersuri editoriale împotriva NATO, UE sau, implicit, împotriva statului român? 
3. Ce alte informații concrete mai dețineți care pun la îndoială onestitatea și credibilitatea jurnaliștilor vizați de ancheta dumneavoastră? 

Totodată, pentru a-i convinge pe toți membrii Clubului de Presă cu privire la posibila onestitate sau credibilitate a organizației pe care o reprezentați, vă rugăm să faceți următoarele precizări:

1. Ce performanțe ați realizat dumneavoastră și colegii dumneavoastră până în prezent în materie de jurnalism de investigații? 
2. Cine sunt toți membrii organizației dumneavoastră și care este experiența lor, fie în presă, fie în activitatea de investigații sau cea didactică de specialitate? 
3. De unde vă procurați fondurile necesare desfășurării activității? 
4. Dumneavoastră, sau colegii dumneavoastră, vă aflați în legături operative directe cu reprezentanți ai serviciilor secrete din România sau cu foști ofițeri de informații? 
5. Există vreo legătură, și de ce natură, între organizația dumneavoastră și vreuna dintre fundațiile finanțate de George Soros? 

Cozmin Gușă, membru fondator al Clubului de Presă"

Jurnalista respectivă a publicat azi un articol prin care insinuează, fără dovezi și argumente, că oameni prestigioși din presa românească ar servi propagandei de tip rusesc în România (https://context.ro/reteaua-minciunilor-cine-raspandeste-propaganda-pro-kremlin-conspiratiile-si-dezinformarile-in-romania/).

Într-un articol mai vechi, publicat în 2021 (https://solidnews.ro/politica/2021/12/02/caracatita-potereianti-jurnalisti-legaturi-toxice-si-bugetofage-devoalate/?amp), Iosefina Pascal demonstrase că cei ce acuză azi sunt membri unei rețele finanțată inclusiv din bani publici, printre membri rețelei fiind Radu Tudor, decanul SNSPA Alina Bârgăoanu, Raed Arafat, deputatul PSD Ana Cătăuță (omul lui Mircea Geoană).

Clubul de Presă așteaptă răspunsurile jurnalistei implicate din partea organizației ce-și asumă demersul contra ziariștilor menționați, ce vor fi prezentate public, alături de o investigație a Clubului despre interesele și Finanțatorii celor de la Context.