Cerceii inteligenți surclasează smartwatch-urile si suporta incarcare cinetică sau solară cu o autonomie de 28 de zile

Postat la: 14.02.2024 11:39 | Scris de: ZIUA NEWS

Cerceii inteligenți surclasează smartwatch-urile si suporta incarcare cinetică sau solară cu o autonomie de 28 de zile

La Universitatea din Washington, o echipă de cercetători a creat un nou tip de cercei inteligenți. Acești cercei măsoară constant temperatura corpului prin lobul urechii, furnizând astfel informații exacte esențiale pentru monitorizarea stresului, febrei, activității fizice, dietei și aspectelor cheie ale sănătății feminine.

Acești cercei inovatori au potențialul de a surclasa ceasurile inteligente în ceea ce privește măsurarea precisă a temperaturii pielii, beneficiind de o autonomie impresionantă a bateriei de până la 28 de zile. Ei se bazează pe o conexiune Bluetooth cu consum redus de energie și sunt concepuți să suporte încărcare solară sau kinetica.

Deși există încă întrebări legate de funcționalitățile exacte ale acestui dispozitiv purtabil, cerceii oferă posibilitatea personalizării cu diferite accesorii, cum ar fi brelocuri din rășină sau pietre semiprețioase. Acest nou gadget aduce speranță pentru cei interesați de monitorizarea avansată a ovulației și a altor indicatori critici pentru fertilitate și sănătatea femeilor.

Dezvoltați de Universitatea din Washington, cerceii inteligenți citesc în permanență temperatura corpului prin intermediul lobului urechii. Aceștia includ un senzor de temperatură a pielii și un senzor atârnat care monitorizează temperatura ambientală. Potrivit concluziilor universității, publicate la 7 februarie, aceste date ar putea fi utile pentru urmărirea stresului, a febrei, a exercițiilor fizice, a obiceiurilor alimentare sau a tendințelor feminine în materie de sănătate'.

Qiuyue Xue, co-autor principal al proiectului și doctorand în știința și ingineria calculatoarelor, spune că monitorizarea temperaturii pielii prin lobul urechii în loc de încheietura mâinii, unde ar sta ceasul, este „mult mai precisă". Dezvoltatorii au testat dispozitivul portabil inteligent pe șase participanți și, potrivit rapoartelor, au constatat că cerceii au depășit în mod constant smartwatch-urile în ceea ce privește detectarea precisă a temperaturii pielii.

Cerceii inteligenți botezați ,,Thermal Earrings"au o durată de viață maximă a bateriei de 28 de zile și utilizează o formă de transmisie Bluetooth de putere redusă pentru a trimite date despre temperatură și a păstra bateria. În viitor, cerceii inteligenți au potențialul de a se încărca prin intermediul energiei solare sau cinetice, în timp ce purtătorul își vede de ziua sa cu cerceii pe urechi. Deoarece cercelul termic se află încă în stadiul de prototip axat pe dezvoltare, există câteva incertitudini în ceea ce privește specificul acestui obiect purtabil.

Cum, mai exact, se încarcă un cercel de mărimea unei agrafă de hârtie? Ar exista doi cercei inteligenți identici pe urechea stângă și pe cea dreaptă, ambii adunând aceleași date despre temperatură? Sau ar putea fi într-o bună zi o opțiune în care un cercel citește datele de temperatură, în timp ce celălalt capătă o funcție diferită? Vor fi disponibili în argint hipoalergenic?

Există informații diferite cu privire la care parte a corpului este cea mai precisă pentru citirea temperaturii, majoritatea studiilor în acest sens fiind realizate prin prisma unui obiectiv medical destinat dispozitivelor de urmărire a febrei pe termen scurt. Ceasurile Apple din familia Series 8 și ulterior, plus orice model Ultra, monitorizează temperatura prin intermediul încheieturii mâinii. Cercetătorii susțin că dispozitivele portabile precum smartwatch-urile nu sunt în prezent capabile să citească temperatura corpului cu acuratețea minuțioasă necesară pentru utilizatorii care urmăresc temperatura corpului din motive de sănătate feminină.