Cel mai cunoscut blogger militar rus și-a pus capăt zilelor. El a dezvăluit zilele trecute pierderile mari de la Avdiivka

Postat la: 21.02.2024 12:18 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel mai cunoscut blogger militar rus și-a pus capăt zilelor. El a dezvăluit zilele trecute pierderile mari de la Avdiivka

Unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari ai Rusiei, Andrei „Murz" Morozov, și-a pus capăt zilelor, totul după ce a vorbit despre pierderile înregistrate de armata rusă în timpul bătăliei pentru Avdiivka, informează site-uri de știri din Rusia și Ucraina. Morozov este unul dintre fondatorii Centrului de Coordonare pentru Ajutor pentru Novorossia și fostul lider al grupului naționalist-stalinist Red Blitzkrieg. Din 2014 până în 2015, după cum a spus chiar bloggerul, a participat la acțiuni pe teritoriul Ucrainei.

Biletul de sinucidere al lui Morozov a fost postat și pe canalul său de Telegram. El s-ar fi împușcat. "Dușmanii mei nu vin să se lupte cu mine în luptă corp la corp, mă atacă cu mâinile altora", se arată în postare. La 18 februarie, Morozov a publicat un mesaj în care a menționat moartea a 16 mii de soldați ruși în bătăliile pentru Avdiivka. Postarea a stârnit o mulțime de discuții pe alte canale pro-ruse. Bloggerul, printre altele, a fost aspru criticat de bloggerii militari pro-ruși. În biletul său de sinucidere, el a menționat, de asemenea, că a fost „forțat să facă acest lucru".

"Tovarășe colonel, prin ordinul dumneavoastră, am fost obligat să șterg postarea de pe canalul meu de telegram. Și ați fost forțați să dați acest ordin de către comanda voastră, bazându-vă pe responsabilitatea colectivă a vechii armate. (...) Iar el, comandamentul vostru, a fost forțat să facă acest lucru de prostituatele politice conduse de Vladimir Soloviov, care se enervează să vină și să apese pe trăgaci. Ei bine, o voi face singur. Mă voi împușca dacă nimeni nu îndrăznește să-și asume această sarcină minoră. Și vi se vor da tancuri", se spune în mesaj.