Ce spune fostul consilier al lui Zelenschi despre interviul lui Putin. Arestovici: Cât valorează un sistem pe care un "caraghios" l-a putut arunca-n aer?!

Postat la: 12.02.2024 14:07 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce spune fostul consilier al lui Zelenschi despre interviul lui Putin. Arestovici: Cât valorează un sistem pe care un

Am urmărit interviul lui Putin. Din păcate, nu împărtășesc (slavă Domnului) opinia generală că ar fi „...un tataie care nu face doi bani".

Și acum, voi încerca să vă masez coccisul, pentru că nu vreți să gândiți cu mintea voastră, ci preferați să repetați mantrele altora, fără să doriți să analizați consecințele a ceea ce ați văzut.

1. Putin este pe deplin adecvat. Înțelege perfect ceea ce face, este într-o formă fizică, psihică și emoțională foarte bună. Îi salut pe această cale pe toți cei care l-au îngropat în urmă cu un an.

2. Putin expune un sistem coerent de puncte de vedere în care crede el însuși (îi salut și pe cei cu bancurile despre merovingieni și Ladoga).

3. Putin se descotorosește din ce în ce mai rapid de orientarea sa pro-occidentală - singurul lucru care îl reținea din interior.

„Ah, asta e o mitologie ruptă de istoria reală!", pufnește cetățeanul de rând pe rețelele de socializare, după care dă fuga să se ascundă în closet pentru a se feri de rachetele lui Putin care cad peste el.

Am o întrebare simplă:

- Când veți începe să gândiți - cel puțin la lucrurile care vă determină viața?...

1. Mitul. Numiți-mi o singură ideologie de stat care nu se bazează pe mitologie și care, într-o măsură sau alta, nu corespunde istoriei reale. Pe cine și când acest lucru i-a împiedicat să acționeze în prezent?

2. Să zicem totuși că acceptăm: Putin cel Rău este singurul care se bazează pe o ideologie și o mitologie fictive.

Dar dacă, pe baza acestei mitologii, el întreprinde acțiuni cât se poate de reale?

„O idee care pune stăpânire pe mase devine o forță materială" - vă amintiți?

O mitologie concretă a pus stăpânire pe mase și patruzeci de mii de voluntari se prezintă în fiecare lună la centrele de înregistrare și de înrolare ale armatei ruse.

Și nu se vor opri.

Câți voluntari vin la centrele noastre de înrolare, dragi istorici ai realității?

Aud?

Despre ce gen de istorii non-fictive vorbim noi, în condițiile în care „voluntarii" noștri trebuie săltați cu forța de pe stradă?

Și ce istorii spune Occidentul când, împreună, nu poate produce un milion de obuze pe an, în timp ce Coreea de Nord produce un milion și jumătate?...

Putin nu se va opri.

Își va îndeplini până la capăt obiectivele pe care i le dictează imaginea lumii de azi.

În plus, dacă stăm să îi judecăm declarațiile, viziunea sa despre lume se ameliorează, în sensul că dobândește și mai multă motivație.

Da, minte mult și deliberat, distorsionează, manipulează...

OK, l-am învins pe caraghiosul de Putin, cu miturile lui stupide.

- Poate cineva să numească miturile noastre inteligente: ale noastre și ale Occidentului?

Adevărul nostru, lipsa de manipulare, franchețea?...

- Care dintre ele ne va permite să îl oprim pe acest „tataie care nu face doi bani"?

Aceasta este prima întrebare serioasă.

A doua:

- Cât valorează acest așa-zis „sistem mondial" al vostru, atât de rațional, de puternic, de liber, dacă un „pseudo-istoric caraghios și rupt de realitate" l-a putut arunca în aer?

Alexei Arestovici