Care este prețul unui kilogram de carne de urs în România. Într-o țară, această delicatesă se vinde la automate

Postat la: 12.07.2024 07:58 | Scris de: ZIUA NEWS

Care este prețul unui kilogram de carne de urs în România. Într-o țară, această delicatesă se vinde la automate

O delicatesă care ajunge rar pe masa rpmânilor, și asta pentru că prețul este unul mare pentru buzunarele oamenilor. Vorbim despre carnea de urs, care este o delicatesă. Sunt doar câteva magazine din România care vând acest tip de vânat.

Pe un site specializat în vânzarea cărnii de vânat, 2 kilograme de carne de urs se vând cu prețuri cuprinse între 472 și 500 de lei, în funcție de partea din corp vândută. Astfel, un kilogram de pulpă de urs ajunge la aproximativ 235 de lei, în timp ce cotletul de urs se vinde cu aproximativ 285 de lei kilogramul. Iar aceste prețuri sunt promoționale, prețurile întregi fiind 543 și respectiv 660 de lei pentru două kilograme.

Consumată în mod predominant în nordul Japoniei, această delicatesă continuă să fie apreciată pentru valorile sale nutriționale. Carnea de urs este bogată în proteine (25,6 g), are un conținut scăzut de grăsimi (3,1 g) și nu conține carbohidrați, având o valoare calorică de aproximativ 130 kcal.

Este o sursă importantă de vitamine din grupul B și vitamina PP, precum și de minerale esențiale precum magneziu, mangan, seleniu, potasiu, zinc, fier, cupru și fosfor. Datorită acumulării de substanțe nutritive înainte de hibernare, carnea de urs consumată toamna poate fi benefică pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Carnea de urs este descrisă ca având un gust intens și bogat, similar cu carnea de vită, dar cu o aromă mai puternică. Aceasta poate varia în funcție de dieta ursului. Ca textură, este adesea mai tare și poate necesita gătire lentă pentru a deveni fragedă. Carnea acestui tip de vânat este de obicei marinată pentru a-i îmbunătăți gustul și frăgezimea și este gătită lent, adesea în tocănițe sau la cuptor. De asemenea, poate fi afumată sau uscată.

Locuitorii orașului Akita din Japonia pot achiziționa carne proaspătă de urs direct din automate amplasate în prefectură, la prețuri destul de ridicate. O porție de 250 de grame costă 16,5 dolari, echivalentul a 66 de dolari (aproximativ 300,96 lei) pentru un kilogram. Această carne provine de la urși sălbatici vânați în nordul Japoniei și este foarte căutată de călătorii din gara orașului Semboku. Compania care gestionează aceste automate primește cereri chiar și din Tokyo, aflat la 400 de kilometri distanță.