Care este motivul pentru care dieta ta nu funcționează. "Fă asta, în schimb": Regula 80/20

Postat la: 15.03.2024 06:58 | Scris de: ZIUA NEWS

Care este motivul pentru care dieta ta nu funcționează.

Joyce Patterson, un dietetician din Michigan și autoarea cărții "Gândește ca un dietetician", a explicat de ce unele tendințe în materie de diete sunt false și care sunt schimbările în stilul de viață care vor ține greutatea departe pentru totdeauna.

"Trăim într-o lume plină de mesaje de restricție, eliminare și post, iar concepțiile greșite legate de tendințele în materie de diete sunt frecvente, cum ar fi nevoile de macronutrienți sau de suplimente", a declarat Patterson. Ea a precizat că multe dintre tendințele în materie de diete de pe rețelele de socializare, cum ar fi Keto și postul intermitent, sunt susținute de "dovezi științifice minime" și că, în mod ironic, cele mai restrictive diete sunt adesea cele mai populare.

Dieta ketogenică constă în consumul redus de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi, potrivit Healthline. Limitarea carbohidraților și consumul de mai multe grăsimi va pune corpul într-o stare de cetoză, care face ca organismul să ardă grăsimi pentru energie. Patterson a spus că nu există suficiente studii pe termen lung asupra dietei keto pentru a determina dacă această dietă este sau nu sigură. Cu toate acestea, unele studii au constatat că dieta poate fi eficientă pentru pierderea în greutate și pentru sănătate. Un studiu din 2013 a constatat că adulții obezi puși la o dietă keto au pierdut 13% din greutatea inițială.

Postul intermitent este un program de dietă în care persoana care ține dieta trece de la post la alimentație după un program regulat, potrivit John Hopkins Medicine. Unele persoane mănâncă doar în timpul unei ferestre de 8 ore în timpul zilei, în timp ce altele mănâncă doar o masă două zile pe săptămână și mese obișnuite în restul săptămânii. Atunci când corpul postește, arde grăsimile după ce și-a epuizat toate resursele de zahăr.

Patterson i-a avertizat pe cei care țin dietă să nu adopte diete restrictive hipocalorice. Ea a spus că mentalitatea "totul sau nimic" ar putea să-i facă pe oameni să poftească la mai multă mâncare și să aibă efectul opus. Ea a spus că oamenii tind, de asemenea, să renunțe la dietele restrictive pentru că sunt dificil de urmat.

Aceasta este dieta pe care Patterson recomandă să o încerce persoanele care țin dietă pentru pierderea în greutate pe termen lung. Aceasta constă în respectarea sfaturilor unei diete sănătoase în 80% din timp și în a mânca orice răsfăț doriți în 20% din timp. O dietă sănătoasă este compusă din legume, fructe și cereale integrale. "Una dintre cele mai importante experiențe pe care un dietetician le poate împărtăși este că perfecțiunea nu este doar imposibil de atins, ci și inutilă", a spus ea.

"O dietă sănătoasă nu trebuie să fie totul sau nimic. O tratație ocazională nu este dăunătoare", a adăugat ea. Ea a spus că dietele cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați și cele restrictive sunt "cele mai nesustenabile", deoarece sunt cele mai "restrictive". "Fără o îndrumare adecvată, oamenii pot ajunge să practice comportamente nesănătoase care le pun sănătatea în pericol", a explicat ea.