Capsule de cafea - cel mai usor mod de a-ti prepara cafeaua

Postat la: 13.06.2021 08:24 | Scris de: ZIUA NEWS

Capsule de cafea - cel mai usor mod de a-ti prepara cafeaua

O zi bună începe pentru foarte multe persoane doar în momentul în care au în față o cafea bună. Aceasta reprezintă pentru mulți doza de energie de care au nevoie pentru a porni ziua cu dreptul, pentru a găsi puterea necesară de a face față sarcinilor de lucru zilnice.

Atunci când ai în față un espresso preparat din cafea capsule, ai garanția unei doze de energie într-o cană plină de savoare și arome. Așadar, dacă ești în căutarea unei cafele de calitate, capsulele de cafea îți stau la dispoziție într-o mare varietate de arome, iar marele avantaj al acestora este faptul că doar cu ajutorul lor obții cea mai rapidă cafea. De asemenea, utilizarea capsulelor de cafea prezintă și alte avantaje. 

Fără cafea împrăștiată peste tot

Aparatele de cafea care funcționează pe bază de capsule sunt atât de ușor de utilizat, încât este aproape imposibil să obții o cafea proastă sau să faci dezastru în jurul tău atunci când pregătești cafeaua de dimineață. Doar punând capsula de cafea în aparat și apăsând pe buton, te bucuri de un espresso excelent în câteva momente. Cafeaua este sigilată în interiorul capsulei, deci nu este nevoie să macini cafeaua sau să o dozezi tu în recipientul pentru cafea, moment în care există șanse destul de mari să împrăștii peste tot pudră de cafea. Mai mult decât atât, o astfel de mașină pentru cafea nu necesită nicio altă curățare în afară de golirea periodică a tăvii de scurgere. 

Cafea proaspăt măcinată fără eforturi suplimentare

Folosind capsulele de cafea nu ai nevoie decât de un aparat de cafea special creat în acest sens, așadar nu mai este nevoie să dai banii și pe o râșniță de cafea pentru a obține o cafea proaspătă, cu gust deosebit. Mai mult decât atât, râșnițele de cafea sunt foarte zgomotoase, pe când un aparat de cafea pe bază de capsule este silențios, potrivit pentru a fi utilizat la orice oră, în orice loc. Iar spațiul pe care îl ocupă este extrem de mic, ceea ce face ca acesta să fie practic. 

O mare varietate de tipuri și arome de cafea

Capsulele de cafea au și avantajul de a veni într-o mare varietate: de la versiunile clasice la cele decofeinizate, mai slabe sau mai tari, lungo sau intens, în funcție de preferințele sau de dispoziția pe care o ai într-un anume moment.  

Printre cele mai bune capsule de cafea pe care le găsești disponibile astăzi pe piață se numără Lavazza Espresso Passionale, Nespresso Vanilla Custard Pie, Illy Iperespresso Brazilia, Illy Classico Medium Roast, Black Donkey Intenso și Supremo, Nescafe Dolce Gusto Cafe Au Lait, L'or Espresso Supremo sau capsulele Espresso Italia de la Nespresso. 

Pe lângă amestecurile și aromele diferite, capsulele de cafea sunt concepute astfel încât să producă cantități diferite de cafea - unele pot produce o cafea ristretto tare, altele o cană mare de cafea. Astfel, cu o varietate atât de mare de capsule de cafea ai șansa de a experimenta până la găsirea variantei care ți se potrivește cel mai bine.

Sursa foto: expertviews