Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ÎPS Calinic confirmat cu COVID la o saptamana dupa ce cancelarul sau a murit de aceeasi boala

Postat la: 27.09.2021 19:57 | Scris de: ZIUA NEWS

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ÎPS Calinic confirmat cu COVID la o saptamana dupa ce cancelarul sau a murit de aceeasi boala

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost confirmat cu COVID-19, la o săptămână după ce șeful cancelariei sale a murit, în urma infectării cu același virus.

Un comunicat al Arhiepiscopiei a venit cu ultime informații despre starea de sănătate a Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, după ce unele publicații locale au scris că acesta este în spital, în stare gravă. În comunicat se preciza că părintele nu este spitalizat și că nu a fost niciodată în stare gravă.

"Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19. Precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă", se mai arată în comunicat.

În urmă cu o săptămână, șeful cancelariei ÎPS Calinic, preotul David Oprea, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus, dar și fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit de COVID, anul trecut.