Andrei Caramitru: Telefonul va fi Preotul fiecăruia care va comunica cu Dumnezeu. Uite așa a coborât, de fapt, Dumnezeu pe pământ iar!

Postat la: 22.03.2023 11:07 | Scris de: ZIUA NEWS

Andrei Caramitru: Telefonul va fi Preotul fiecăruia care va comunica cu Dumnezeu. Uite așa a coborât, de fapt, Dumnezeu pe pământ iar!

Andrei Caramitru a publicat pe Facebook consideratii cu privire la avântul inteligenței artificiale, pe fondul apariției ChatGPT, robotul capabil să interacționeze cu oamenii și să memoreze ceea ce-i este spus:

„O viziune teologico-tehnica despre AI. La final - eu cred ca AI se va stabiliza așa:

- 1, maxim 2 modele globale. Probabil unul - un fel de Dumnezeu. La fel cum Google a luat tot in Search si Microsoft tot in office software. Întotdeauna rămâne unul.

- fiecare telefon va avea un AI integrat. Care va avea acces la toate informațiile super private ale noastre, gândurile noastre. 'Preotul' fiecăruia care va comunica cu Dumnezeu. (Mă rog - va fi prietenul, asistentul, psihologul, duhovnicul, mentorul si profesorul fiecaruia).

Asta e cel mai eficient end-state și securizează și informațiile noastre private (chip-urile din Apple deja sunt pregătite pentru rețele neuronale).

Ce e fascinant e ca 'preoții' noștri vor comunica între ei, și probabil ne vor conduce viața de fapt. Cu Dumnezeu care coordonează totul.

End of times. Uite așa a coborât de fapt Dumnezeu pe pământ iar", a scris Caramitru pe Facebook.