Alertă medicală in Europa pentru o boală infecţioasă mortală: A fost detectată febra hemoragică Marburg in Spania!

Postat la: 25.02.2023 14:33 | Scris de: ZIUA NEWS

Alertă medicală in Europa pentru o boală infecţioasă mortală: A fost detectată febra hemoragică Marburg in Spania!

Spania a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg, o boală infecţioasă mortală ce a dus la carantinarea a peste 200 de persoane în Guineea Ecuatorială, conform unui anunţ făcut sâmbătă de autorităţile medicale din regiunea Valencia.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a călătorit recent în Guineea Ecuatorială, a fost transferat de la un spital privat într-o unitate de izolare a spitalului La Fe din Valencia, în aşteptarea rezultatelor analizelor.

Virusul Marburg poate avea o mortalitate de până la 88%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate împotriva acestei boli.

Guineea Ecuatorială a carantinat mai mult de 200 de persoane la 13 februarie în provincia Kie-Ntem, unde au fost detectate primele cazuri de febră hemoragică. Până în prezent micuţa ţară din Africa centrală a raportat 9 decese şi 16 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu această maladie ale cărei simptome includ febră, stare de oboseală accentuată, vomă cu sânge şi diaree, conform OMS, care a mai precizat că şi-a sporit măsurile de supraveghere epidemiologică în Guineea Ecuatorială.

Autorităţile din Camerun au detectat două cazuri suspecte de febră Marburg la 13 februarie la Olamze, o comună la frontiera cu Guineea Ecuatorială, conform declaraţiilor făcute o zi mai târziu de delegatul pentru sănătate publică din regiune, Robert Mathurin Bidjang. Camerunul a restricţionat traficul de frontieră la graniţa cu Guineea Ecuatorială în încercarea de a evita îmbolnăvirile.