Ultimele detalii din procesul lui Djokovic cu autoritățile australiene. Avocații statului bănuiesc care va fi decizia finală

Postat la: 09.01.2022 21:18 | Scris de: ZIUA NEWS

Ultimele detalii din procesul lui Djokovic cu autoritățile australiene. Avocații statului bănuiesc care va fi decizia finală

Guvernul australian subliniază duminică faptul că numărul 1 mondial Novak Djokovici "nu este vaccinat împotriva Covid-19" şi consideră că apelul său pentru a rămâne în ţară este sortit eşecului, relatează AFP.

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audierea programată luni dimineaţă, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb "nu este vaccinat". Lui Djokovici, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. În timpul unei audieri publice programată luni dimineaţa, la ora locală 10:00, judecătorul federal Anthony Kelly trebuie să examineze apelul numărului 1 mondial.

Djokovici a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020), potrivit avocaţilor săi. Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.

Djokovici a participat, de asemenea, la mai multe evenimente publice în zilele următoare, fără a purta mască. Persoanele nevaccinate sunt mai predispuse să îi infecteze pe alţii şi, prin urmare, să crească volumul de muncă al sistemelor de sănătate, reamintesc avocaţii guvernului australian în concluziile lor care vor fi examinate luni.

Avocaţii consultaţi de ministrul australian de interne Karen Andrews resping, de asemenea, argumentul potrivit căruia Djokovici nu a fost tratat corect de vameşul care l-a primit. Potrivit acestora, sârbul a avut tot timpul necesar pentru a-şi explica situaţia ofiţerului de imigraţie de pe aeroportul din Melbourne şi a avut şi timp să-şi contacteze avocaţii în prealabil, contrar afirmaţiilor sale. "Această cerere de viză trebuie refuzată", pledează aşadar avocaţii guvernului australian.