Telenovela Novak Djokovic continuă: Sârbul a fost plasat din nou în detenție!

Postat la: 15.01.2022 10:00 | Scris de: ZIUA NEWS

Telenovela Novak Djokovic continuă: Sârbul a fost plasat din nou în detenție!

Tenismenul sârb Novak Djokovici se află, de sâmbătă dimineaţă, din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, după ce ministrul Imigraţiei i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în ţară liderului ATP.

Poliţia de frontieră l-a interogat din nou pe Djokovici, apoi jucătorul de tenis a fost reţinut. La un tribunal federal va avea loc în scurt timp o primă audiere în cadrul contestaţiei depuse de avocaţii sportivului. Audierea finală va avea loc duminică, ziua dinaintea startului Australian Open.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovici, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.