Situație explozivă în Superliga: Farul poate câștiga campionatul într-un singur meci!

Postat la: 09.05.2023 19:01 | Scris de: ZIUA NEWS

Situație explozivă în Superliga: Farul poate câștiga campionatul într-un singur meci!

Superliga României intră pe ultima turnantă. Mai sunt doar 3 meciuri și vom cunoaște noua campioană a României, dar și echipele care ne vor reprezenta în cupele europene. După rezultatele din ultima etapă, în lupta finală pentru câștigarea titlului au rămas Farul, FCSB și cu șanse mai mult teoretice CFR Cluj.

În clasament, Farul este pe primul loc cu 46 de puncte, FCSB pe locul 2 cu 43 de puncte, iar CFR Cluj pe locul 3 cu 39 de puncte. (Farul nu beneficiază de rotunjirea punctelor, în timp ce FCSB și CFR Cluj au beneficiat de rotunjire. În caz de egalitate este avantajată echipa care nu a beneficiat de rotunjire).

Scenariile pentru fiecare echipă, în lupta la câștigarea titlului:

FARUL

Câștigă campionatul dacă va învinge la Craiova și pe FCSB.
Câștigă campionatul dacă pierde la Craiova, dar câștigă acasă meciul cu FCSB.
Pierde cu FCSB, dar câștigă meciurile de la Craiova și acasă cu CFR Cluj.

FCSB

FCSB este obligată să câștige toate meciurile, dar are nevoie ca Farul să mai facă cel puțin un egal în celelalte două meciuri.
Dacă pierde meciul de la Farul, FCSB are nevoie de două înfrângeri ale constănțenilor la Craiova și cu CFR Cluj

CFR Cluj

CFR Cluj are nevoie ca FCSB și Farul să termine la egalitate, iar ei să învingă în ambele meciuri directe. De asemenea, ar avea nevoie ca Farul să mai facă un pas fals în meciul de la Craiova. De aceea șansele trupei lui Dan Petrescu sunt mai mult teoretice.

În actualul context din campionat, meciul dintre Farul Constanța și FCSB, de la Ovidiu, se va juca cu titlul pe masă. Cine câștigă acest meci va avea cele mai mari șanse să câștige și campionatul.

Există și un scenariu în care am putea avea o ultimă etapă de campionat cu adevărat incendiară. Dacă Farul cu câștigă la Craiova, iar apoi pierde acasă cu FCSB, în ultima etapă se va juca indirect cu titlul pe masă.

FCSB va avea, pe Arena Națională, derby-ul cu Rapid, în timp ce Farul va juca în Gruia cu CFR Cluj.

Bătălia pentru cupele europene

În bătălia pentru cupele europene trebuie ținut cont și de finala Cupei României. În finală se vor înfrunta U. Cluj și Sepsi OSK, dar trebuie menționat faptul că U. Cluj nu are licență pentru cupele europene, iar dacă clujenii vor câștiga trofeul, atunci locul 4 devine eligibil pentru cupele europene. Echipa care va termina pe locul 4 în play-off va juca un meci de baraj cu echipa de pe primul loc din play-out. În cazul în care Sepsi va câștiga cupa, acest calcul se anulează, iar locul 3 din play-off va juca baraj cu primul loc din play-out.

Pentru locurile 3 și 4 este, în acest moment, o bătălie în 3 echipe: CFR Cluj (39 de puncte), CSU Craiova (36 de puncte) și Rapid (34 de puncte).

CFR Cluj. Au nevoie de o victorie și un egal pentru a obține locul 3, dar nici CSU Craiova să mai facă cel puțin un egal. Două victorii le asigură clujenilor locul 3. CFR Cluj poate prinde locul 4 și cu 3 înfrângeri, dar nu trebuie ca Rapid să câștige toate meciurile.

CSU Craiova. Cu două victorii vor obține cel puțin locul 4. O victorie contra Rapidului, în Giulești și cel puțin un egal le asigură locul 4. Trei victorii în ultimele 3 meciuri le-a putea asigura locul 3, dar și CFR Cluj trebuie să se mai încurce.

Rapid. Cu trei victorii în ultimele 3 meciuri ar avea șanse inclusiv la locul 3, dar CFR Cluj și CSU Craiova trebuie să se mai încurce. Șanse mai mari ar avea giuleștenii la locul 4, asta pentru că au meci direct cu CSU Craiova pe teren propriu. Rapid ar avea nevoie de victorie cu Sepsi și CSU Craiova pentru a prinde locul 4. O victorie cu Craiova și un egal în celelalte două meciuri ar aduce Rapidului locul 4, dar trebuie ca și CSU Craiova să se mai încurce. O înfrângere cu CSU Craiova va scoate echipa lui Adrian Mutu din calcule.

Programul ultimelor 3 etape de campionat
Etapa VIII

Rapid - Sepsi
Craiova - Farul
FCSB - CFR

Etapa IX

Farul - FCSB
Rapid - Craiova
Sepsi - CFR
Etapa X

CFR - Farul
FCSB - Rapid
Craiova - Sepsi