Sfidarea maghiară: în ciuda avertismentului UEFA, pe stadioane vor afișa steagul Ungariei Mari!

Postat la: 23.03.2023 10:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Sfidarea maghiară: în ciuda avertismentului UEFA, pe stadioane vor afișa steagul Ungariei Mari!

Federația de Fotbal din Ungaria revine cu un nou comunicat prin care arată că, deși nu au primit acceptul UEFA, forul va autoriza folosirea steagurilor Ungariei Mari pe stadioane.

"Președintele Sandor Csanyi a adresat organizațiilor internaționale interesate de caz o întrebare clarificatoare. Evaluând poziția scrisă a UEFA și FARE și având în vedere situația, MLSZ a luat decizia că harta istorică a Ungariei, fără texte și simboluri clare sau ascunse, nu face obiectul procedurilor disciplinare și, prin urmare, permite introducerea steagurilor în conformitate cu prevederile Federației.

Pe 20 martie, MLSZ a oferit informații detaliate și exacte despre cele de mai sus: însă, din păcate, situația a fost greșit înțeleasă și greșit interpretată în unele cazuri. Așa că repetăm, este o decizie a MLSZ. Noi nu am susținut și nici nu pretindem acum că UEFA a permis sau a interzis în mod specific introducerea steagurilor.

Totodată, MLSZ consideră, în lumina declarațiilor scrise ale celor două organizații, că poziția Federației nu a fost nici contestată, nici infirmată de organizații. Prin urmare, Federația va permite afișarea steagurilor în conformitate cu condițiile stipulate în stadion pentru următoarele două meciuri", se arată în comunicatul MLSZ.

Secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, a trimis Federației Maghiare de Fotbal o scrisoare în care o avertizează că va suporta consecințe disciplinare dacă va permite suporterilor să afișeze la meciurile naționalei materiale cu harta Ungariei Mari. UEFA precizează că nu și-a dat acordul pentru respectivul însemn.

"Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică" și „Ungaria Mare" în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,
Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA".