Serena Williams la 39 de ani a învins-o pe Simona Halep de 29 de ani în sferturile Australian Open

Postat la: 16.02.2021 14:20 | Scris de: ZIUA NEWS

Serena Williams la 39 de ani a învins-o pe Simona Halep de 29 de ani în sferturile Australian Open

A 12-a întâlnire directă a fost tranşată de favorita caselor de pariuri care, în ambele seturi, a jucat mai bine decât constănţeanca de 29 de ani. Cine şi-a imaginat că Halep va face din nou o demonstraţie de forţă în faţa lui Williams, ca în ultima întâlnire, în finala de la Wimbledon 2019, s-a lămurit repede că lucrurile nu vor sta aşa!

Primul set a început prost pentru Simona! Care şi-a pierdut serviciul încă din start, după al doilea game, permiţându-i Serenei să se distanţeze la 2-0. Spre lauda ei însă, constănţeanca s-a redresat repede şi a egalat, cu un re-break şi un game de serviciu: 2-2. De aici însă, Williams a reuşit să-şi crească nivelul de joc, suficient cât să ia setul. Americanca de 39 de ani a câştigat trei game-uri la rând şi a închis setul pe serviciul ei: 6-3 în 35 de minute.

Actul secund a început ca primul, însă în sens invers! De această dată, Simona s-a dus la 2-0, obţinând break-ul în al doilea game. Din nou, ce a urmat a fost un set sufocant, pe muchie de cuţit. În care, din păcate, din nou, Williams a inclinat balanţa în favoarea ei. Chiar dacă „Simo" a avut şi 3-1, la acest scor, Serena a pus piciorul pe acceleraţie şi, după nişte game-uri de mare luptă, a trecut în frunte: 4-3. Williams a încheiat partida, luând şi setul doi în forţă, cu un break: 6-3.

În semifinale, Williams (11 WTA) o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka (3 WTA). Va fi o reeditare a finalei explozive de la US Open 2018, în care Serena a făcut o criză de nervi la adresa arbitrului, după ce a fost sancţionată pe motiv că ar fi primit indicaţii tactice din tribune din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Atunci, Osaka a câştigat primul ei Grand Slam din carieră, scor 6-2, 6-4. Per total, scorul întâlnirilor directe e egal: 2-2.